Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2018: Tre träningsmatcher inbokade

På ÖLFF:s webbplats hittar man nu tre nya träningsmatcher som är inbokade för ÖSK.

2018-01-19 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – FC Linköping City
2018-01-23 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Karlslunds IF HFK
2018-01-24 19:00 Träningsmatcher Elit Herr Örebro SK – Rynninge IK

Div 1-motståndare i alla tre matcherna – nyuppflyttade dessutom. Det är väl rimligt att anta, att det blir ”U21-karaktär” på de här matcherna med en blandning av spelare från A- och U-trupperna. Förhoppningen är väl att samtliga A-spelare skall få en lite lättare igångkörningsmöjlighet. För U-spelarna blir det givetvis tvärtom. De kommer att ställas mot mer kvalificerat motstånd än vad de är vana vid.

Rynninge och Karlslund kräver ingen närmare presentation. Det skall bli intressant att få en första syn på hur deras trupper ser ut inför årets säsong.

FC Linköping City är däremot en ny bekantskap. Linköpingsklubben vann div 2 Södra Svealand (Rynninges serie) i stor stil med 21 vunna, 4 oavgjorda och bara 1 förlorad match. Förlusten stod för övrigt Rynninge för, som vann med 1-0 i Linköping. Klubben har utan tvekan ambitioner att fortsätta marschen uppåt i fotbollshierarkin med en plats i Superettan som första mål. Tidigare har det ju varit Åtvidabergs FF, som dominerat den lokala fotbollen. men de är numera bara ett div-1 lag, så det är kanske läge för Linköping City att ta över.

Klubben har Örebrobekantingen Melke Alan som manager/huvudtränare och i truppen återfinns Levon Pachajyan (fd. armenisk landslagsspelare och GAISare) samt långe Dinko Felic. Båda har väl passerat sina bäst-före-datum med en god marginal, men är säkert sevärda om de inte tappat alltför mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.