Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Mycket ÖSK under finalpasset

Efter det att ÖSK Söder Dam på förmiddagen kvalificerat sig till finalen i årets futsal-DM kan man konstatera, att på dam/flick-sidan finns ÖSK-familjen med i alla tre klasserna.

ÖSK Söder Dam.
Söderdamerna besegrade uppstickarna från Garphyttan med till synes klara 6-1. Jag såg tyvärr själv inte matchen, men av ÖLFF:s rapportering att döma, stod det länge och vägde. Halvtidsresultatet var oavgjorda 1-1. Men sedan rullade målmaskinen igång.

Matchfakta (2*12 eff.):
02. 1-0 Agnes Andersson
12. 1-1 Ulrika Harryson
16. 2-1 Hannah Uhlan
19. 3-1 Josefine Zandén
20. 4-1 Emma Tivemo
20. 5-1 Sophie Pettersson
22. 6-1 Sophie Pettersson

ÖSK Söder kommer att få möta Sköllersta i en match som börjar kl 18:00. Söders finalmotståndare överraskade i sin semifinal genom att besegra fjolårets DM-segrare med 2-1 efter förlängning. Det såg jag aldrig komma. Jag tyckte att Rynninge såg väldigt stabila ut i gårdagens match mot Eker, även om de hade svårt med målgörandet.

Då Söder och Sköllersta möttes i gruppspelet för en dryg månad sedan vann Söder den matchen med komfortabla 5-1. Jag har en känsla av att det kan bli svårare den här gången.

Till skillnad mot tidigare år kvalificerar en finalvinst inte till någon fortsättning i kampen om ett SM-tecken.


F17.
I den äldsta flickklassen möts ÖSK Ungdom och IF Eker. ÖSK-laget som spelar med klubbeteckningen ÖSK Söder mötte sina motståndare två gånger i det lilla gruppspelet och förlorade båda gångerna (med 0-1 och 2-4). Eker får väl gälla som favorit, men ÖSK kan mycket väl skrälla. Det finna många duktiga spelare i laget.

Matchen spelas kl. 16:00.


F15.
I den yngsta flickklassen var det bara två lag anmälda _ÖSK Söder och Adolfsbergs IK. Båda gick därför direkt till final. Smidigt, men kanske inte så roligt. ÖSKarna har dock fått en ordentlig genomkörare under Örebrocupen som avgjordes före nyår. Svårt att gissa resultatet för den här klassen, men jag skulle tro att ÖSKarna trots allt är något starkare.

ÖSKs lag har revansch att utkräva efter att i somras ha förlorat DM-finalen mot just Adolfsberg efter straffsparksläggning.

Matchen spelas kl. 14:00.


Herrar, seniorer.
Futsal DM-kvällen avslutas sedan med herrfinalen kl. 19:00. I den matchen lär väl ÖSK Futsal vara ett av finallagen. Om de besegrar Latorp i dagens semifinal.

Tillägg.
Nej, så blir det inte. Latorp besegrade ÖSK Futsal med 2-1 och tar den ena finalplatsen.

1 kommentar – kommentera

Annika

Hej ! finns det inget skrivet om finaldagen och hur det gick ? Tack för en lysande blogg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.