Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: ÖSK hämtar målvakt från Karlstad?

Inför decemberomstarten deklarerades från ÖSK-håll, att man tänkte ta in 2-3 målvakter på prov för att se om någon av dem skulle kunna ta över som andremålvakt efter den flyktade Anton Fagerström. Denne hade ju tröttnat på att sitta på diverse avbytarbänkar och se på när Oscar Jansson stod för målvaktsspelet. Anton valde sedemera storsatsande Västerås SK som ny klubb. Tillbaka till div 1 förvisso, men med Superettan inom synhåll av VSKs ambitioner att döma.

Så värst mycket provspel blev det dock aldrig före helgerna. Såvitt jag vet var det bara Jonas Olsson från Sollentuna som hörsammade ÖSKs erbjudande. Oliver Bergman från Oskarshamn lär ha varit en annan målvakt som intresserade ÖSK, men han valde att gå till IK Brage utan att passera Behrn Arena.

Nu verkar det som om ÖSK fått napp på sin målvaktskrok – och detta dessutom utan något provspel. Fotbollskanalen avslöjar, (vi får väl ge dem kredd för a-ordet eftersom de var först med nyheten, vad det verkar) att det är nära att 22-årige Mathias Karlsson från Carlstad United är på väg österut. Karlsson, som representerat sin nuvarande klubb sedan år 2012, skall ha hållit nollan i 10 av 26 matcher (om han nu spelade alla). Karlsson släppte bara in 21 mål på de 22 seriematcher han spelade förra året.

Enligt uppgift skall även Degerfors och GAIS vara intresserade av Karlsson, men det verkar av Fotbollskanalens rapportering att döma som om ÖSK ligger bättre till.

Fotbollskanalen: Avslöjar: Örebro värvar målvakt från division 1

Mathias Karlssons statistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.