Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rodin Deprem: De Graafschap vill förhandla

Rodin Deprem är nu tillbaka i Sverige och den nederländska klubben De Graafschap har haft en första kontakt med ÖSK om en eventuell övergång. Enligt klubbens manager Peter Hofstede kommer man att återuppta kontakten på nyåret för att diskutera villkor.

Samtidigt får jag nog intrycket att en övergång inte längre känns lika trolig. Klubben hoppas att kunna låna en yngre anfallare från Leicester och Hofstede menar nu att Rodin snarast anses som en talang som skall stå på tillväxt. Medan klubben i första hand är ute efter någon som kan förstärka laget med en gång.

Eftersom det inte verkar bli någon övergång före nyår får man väl anta att ÖSK håller emot i förhandlingarna och vill ha ut fulla utbildningsbidraget. Någonting som de Graafschap inte verkar inställda på att vara villiga att betala.

Det lutar nog mot att Rodin blir kvar i Sverige. Han kan minst lika gärna ”stå på tillväxt” hos ÖSK. Jag skulle tro att hans möjligheter att göra sig gällande i Örebro är större än vad de är i Holland. När han om sedan tagit en startplats hos ÖSK och lyckats med det kan det vara dags att tänka på nästa steg.

Dessutom verkar det vara så att De Graafschap tycks vara en klubb i en minikris efter en svag decembermånad. Sällan ett bra flyttmål för en nykomling.

Regio 8 skriver: Daarnaast heeft Hofstede met de Zweedse club Örebro SK contact over het overnemen van Rodin Deprem. De 19-jarige Zweed was eerder op proef bij de Superboeren, maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn vaderland. ”We hebben contact met zijn club”, beaamt Hofstede, die verwacht in januari verder in gesprek te kunnen. ”Maar hij is voor de toekomst, dus misschien is een directe versterking dan meer gewenst.”

Regio 8: Leicester City-spits bijna bij De Graafschap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.