Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Målvakt valde Brage

Inför december månads för-försäsong berättade ÖSK, att man avsåg att ta in några målvakter från div 1/2 för att försöka en lämplig person som kan ta över som ÖSKs andremålvakt. Jonas Olsson från Sollentuna har varit på plats och visat upp sig, men utöver det har det inte hörts något om några provspelande målvakter.

En målvakt som ÖSK verkar ha haft ögonen på, men som aldrig kom till Behrn Arena, är Oliver Bergman från Oskarshamns AIK. Bergman var av allt att döma en av de målvakter som ÖSK ville kolla upp lite närmare. Det hävdar i alla fall Dalarnas Tidningar bakom Mittmedias betalvägg.

I Brage kommer Bergman att få ta upp kampen med ÖSKs föredetting Peter Rosendal om startplatsen i Borlängemålet.

DT: Jagades av ÖSK – valde Brage: ”Absolut bästa alternativet”

Att gå till en plats som andremålvakt i ett allsvenskt lag är inte någon självklarhet för en yngre ambitiös målvakt. Ett sådant karriärsteg innebär med största sannolikhet små chanser till matchspel i representationslaget. Det är nog många som hellre väljer ett lag där chansen till spel ser bättre ut.

Å andra sidan är givetvis möjligheten att få ett allsvenskt lag på sin fotbolls-CV positivt – något som säkert hjälper till då/ om det blir dags att ta nästa steg. Dessutom finns ju alltid möjligheten – om än liten – att man kan få och ta den allsvenska chansen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.