Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

De Graafschap vill ha Rodin Deprem

Rodin Deprem (maj 2017)


Den nederländska klubben De Graafschap har bestämt sig beträffande ÖSK tidigare akademispelare Rodin Deprem. De vill ha honom i sin spelartrupp under förutsättning att det inte blir för dyrt.

Als we voor Rodin Deprem een groot bedrag moeten betalen, doen we het niet. Maar dat is dus afwachten, säger klubbens tekniske manager Peter Hofstede till tidningen de Gelderlander.

Det är oklart (för mig) vad en sådan övergång skulle kosta. Eftersom Rodin väl inte haft något professionellt kontrakt tidigare så skall det i samband med hans första kontrakt betalas ut en utbildningsersättning till de klubbar han tidigare tillhört. Storleken på denna beror på flera olika faktorer och kompliceras ytterligare av att det rör sig om en internationell övergång.

Några större pengar för ÖSKs del skall vi dock inte räkna med, eftersom han bara tillhört ÖSK i ett och ett halvt år. Övergången från Rynninge IK till ÖSK skedde så pass sent som sommaren 2016. Utöver ÖSK och Rynninge IK finns det även ett visst intresse (antar jag) för övergången hos Karlslunds IF, som Rodin spelade för under pojklagsåren.

Hur som helst, kul för Rodin om han får chansen i en professionell klubb i Nederländerna.

de Gelderlander: De Graafschap wil Rodin Deprem aan selectie toevoegen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.