Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Björnqvist hemma igen

Daniel Björnqvist är åter i ÖSK – för tredje gången.

ÖSK meddelade idag, att man kommit överens med Daniel Björnqvist om ett treårigt kontrakt. Dajje fick rätt överrasknade lämna truppen inför årets säsong efter det något överraskande beskedet, att ÖSK tyckte att de redan hade tillräckligt många högerbackar. (Detta efter att ha tagit in Martin Lorentzson genom sommarfönstret 2016).

Björnqvist valde därför att skriva ett tvåårskontrakt med nyuppflyttade AFC Eskilstuna. Klokt nog såg han till att det fanns en optionsklausul som förutsåg allsvenskt spel,. Så när AFC fick lov att lämna allsvenskan så var det möjligt för honom att avsluta det kontraktet ett år i förtid utan något onödigt tjafs.

Helt överens med ÖSK om de nya kontraktsvillkoren kan han dock inte ha varit. Trots att både spelare och klubb uttryckt önskemål om en återföreningen tog det en och en halv månad innan allt var överenskommet och klart.

Björnqvists återkomst sätter väl i första hand pressen på Jonathan Ring. ÖSKs andra backförvärv Albin Granlund spelade ju till vänster i IFK Mariehamn – tillräckligt bra för att bli uttagen som högerback i det finska landslaget. För Martin Lorentzson är hotet från Björnqvist nog inte lika stort – i all fall inte om ÖSK och Axel Kjäll satsar på 3-5-2 som sin grunduppställning.

ÖSK: Örebrosonen Daniel Björnquist klar för comeback i ÖSK
ÖSK: Intervju med Daniel Björnqvist (video)
NA: ÖSKs presskonferens med intervjuer (Björnqvist, Åström, Sköldmark och Kjäll).

Tillägg:
NA: Gamla fnurran är glömd – Björnquist om sin återkomst till ÖSK

Statistik Daniel Björnqvist (SvFF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.