Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Amin kvar i träning

NA har följt upp hur det gått för ÖSKs provspelare. Förra veckan hade ÖSK tre stycken ”utsocknes” spelare i träning. Idag på decemberträningens andra vecka var det bara en av dem kvar.

BK Forwards vänsterback Christopher Alp imponerade tydligen inte tillräckligt mycket. ÖSK har tillsammans med spelare och klubb kommit överens om att det bästa nog är att han fortsätter på Trängen. Han har för övrigt ett färskt tvåårskontrakt, så det var nog vad han räknat med hela tiden (innan ÖSK kom in i bilden).

Sandvikens vänsterkantspelare Rafael York är även han ute ur bilden. Axel Kjäll svarade lagom avvikande på NA:s frågor om statusen på hans provspel för att man skulle förstå att ÖSK inte var tillräckligt imponerade.

Senare på kvällen kom sedan nyheten att han skrivit på för talangutvecklingslaget IFK Värnamo. Om inte annat antar jag att det lockade honom att få Jonas Thern som tränare. Denne är nämligen tillbaka i klubben som han för några år sedan lämnade i vredesmod.

Kvar i träning på Behrn Arena är dock Karlslunds mittfältare Simon Amin.
– Simon är så pass intressant att jag bett honom att vara med i dag och i morgon, säger Axel Kjäll till NA.

I övrigt kan man konstatera, att det är en för tillfället rätt ihålig trupp som ÖSK försöker hålla igång under december månad. Sedan säsongen tog slut har Maic Sema, Logi Valgardsson, Patrik Haginge och Anton Fagerström lämnat truppen. Jonathan Lundberg med ett kontrakt som sträcker sig fram till nyår har fått tillåtelse att träna med lokala klubbar (Rynninge och Forward). De tre nigerianerna Kennedy Igboananike, Michael Omoh och Isaac Boye tränade med U-truppen i november och har fått semesterledigt hela december i stället. Brendan Hines-Ike tränar på egen hand i USA. Hans mittbackskollega Arvid Brorsson har drabbats av körtelfeber och tränar inte under resten av året.

Detta innebär att bara 12 av spelarna från årets A-trupp finns tillgängliga (om alla är friska och oskadade). Dessa kompletteras med ungefär lika många spelare från Akademin samt med provspelare. Inte helt lätt för tränarteamet att bedriva en vettig träning när man i princip saknar en halv A-trupp.

NA (Betalvägg): Ingen ÖSK-övergång för Forwardtalangen – men Amin tränar vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.