Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen U19: Vidare till A-gruppspelet

ÖSK U19 kvalificerade sig igår till Ligacupens A-gruppspel genom att spela oavgjort mot Degerfors. Eftersom Behrn Arena sedan några dagar tillbaka saknar adekvat belysning så spelades matchen på Sörbyvallen. ÖSK vidare till A-gruppen tack vare en bättre målskillnad än Degerfors.

Matchfakta:
08. 1-0 Albin Zidaric (Adam Leijon)
09. 1-1 William Ljung
50. 2-1 Adam Bark (Odilon Sangwa)
67. 2-2 Noel Levi

ÖSK startade med: Harald Detlofsson (mv), Martin Trinh, Albin Zidaric, John Kakraba, Odilon Sangwa, Adam Leijon, Adam Bark, Isac Eklöf (k), Jonathan Aronsson, Edwin Lundkvist och Helmer Andersson.
På bänken satt: Lucas Parkedal Stenfelt, Carl Henning, Nadir Ayeva, Samuel Nielsen, Simon Gustafsson (mv) och Manne Ljunghaga

I den första matchen i gruppen använde sig ÖSK av några spelare födda 1998 (det får man göra i kvalificeringsomgången). Den här gången var dessa dock inte med utan truppen bestod enbart av spelare som även nästa år får spela U19.

Även om Degerfors bara kom tvåa, så har de ännu en viss möjlighet att ta en plats i A-gruppspelet. De sex bästa tvåorna från 15 grupper får nämligen även de en plats i A-gruppspelet. Degerfors som tog sig igenom kvalgruppspelet utan någon förlust och med en positiv målskillnad har därmed en viss chans att ta en plats i A-gruppspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.