Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kjäll efter säsongen

NA:s Elena Lövholm bytte några ord med ÖSKs Axel Kjäll efter AIK-matchen. Som vanligt instoppat bakom betalväggen. Några intressanta synpunkter från artikeln som publicerades igår.

Tränarbytet.
Axel Kjäll var från början inställd på att man skulle köra vidare med Alexander Axén som huvudansvarig tränare under resten av säsongen. Men med facit i hand tycker han att sättet som tränarbytet genomfördes på blev bra och att tiden som huvudansvarig tränare varit mycket lärorik.
Kjäll: Jag har lärt mig otroligt mycket under den här perioden, säger Kjäll till tidningen.

Det verkar som om det var Axén som tog initiativet till att bytet som huvudansvarig tränare skedde tidigare än planerat. Helt säkert rätt tänkt. Det gav Axel en vettig inkörningsperiod utan alltför mycket press i och med att kontraktet redan var mer eller mindre klart.

Yngre egna spelare.
Kjäll: Rodin Deprem har gjort ett väldigt bra år. Likaså Adam Bark och Martin Trinh som har varit med oss mycket redan. Några bra 99:or finns också, så det är fyra-fem spelare vi vill hitta vägar in för.

Vägen in till A-lagsträningarna blir nog för alla utom för Rodin en fortsättning i Akademin, men med mycket träning med A-truppen. För Rodins del finns inte akademi-möjligheten längre, eftersom han nu lämnar junioråldern i och med att han fyller 20 år. Om han skall fortsätta i ÖSK måste han alltså tas in i A-truppen med ett professionellt kontrakt.

Behovet av nyförvärv.
Kjäll: Vi tappar två ytterbackar och vill ersätta med en åtminstone. Vi tappar även en yttermittfältare och får se hur vi ska ersätta honom.

Det borde rimligen finnas fler spelare/positioner man funderar över. Efter den här säsongen kommer det att finnas 16 kontraktsbundna spelare. Detta om man räknar med att även Petteri Forsell lämnar, vilket verkar troligt med tanke på hur lite speltid han fått. Till truppen kommer sedan enligt Kjäll en ytterback, samt en ersättare av något slag efter Maic Sema. Dessutom behövs en ny andremålvakt. Från akademin lär Rodin Deprem ansluta. Detta innebär alltså att ytterligare två spelare behöver rekryteras om man vill hålla truppstorleken på 22 spelare.

Dessutom är det väl tänkbart/troligt att även Viktor Sköld kommer att lämna ÖSK. Han har ju inte fått någon speltid alls sedan i somras. Hans sista allsvenska inhopp var mot IFK Göteborg i mitten av juli. Nu på slutet har till och med Alfred Ajdarevic fått gå före honom, då Kennedy Igboananike bytts ut. Sköld har dock ett år kvar på sitt kontrakt och kanske vill han hellre vill ”sitta av” sitt sista ÖSK-år. Lönen är säkert betydligt bättre än om han skulle gå till någon klubb i Superettan.

Alfred Ajdarevic.
Kjäll: Han har varit här i ett och ett halvt år nu, och har tagit en del steg. Det är dags för nästa nu. Det blir en vinter nu där han ska upp ett snäpp till.

Rekryteringen av Ajdarevic med det långa kontraktet ter sig fortfarande mycket svårförklarlig. Det kliv han behöver ta över vintern är väldigt stort. Han har visserligen fått göra inhopp i de två senaste matcherna, men att man valde honom var nog mest för att markera mot Sköld. Det finns ingen anledning att byta in Ajdarevic, som är en typisk kantspelare, när man tar ut den anfallare som ligger på topp.

En möjlighet skulle kunna vara att försöka skola om Alfred till wingback. Han har faktiskt spelat vänsterback i någon (eller några) U21-matcher under hösten. Om han klarar av de defensiva uppgifterna skulle han nog kunna ta den rollen.

NA (Betalvägg): ÖSK-säsongen avslutad – nu ska Axel Kjäll knäcka svåra nöten.

Nöten som skall knäckas är ÖSKs ojämna form. Men någon lösning på det problemet verkar Kjäll inte ha (än).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.