Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacupen 2017/18: U19 inleder i Karlstad

Medan ÖSKs A-lag avslutar årets säsong i morgon mot AIK så inleder ÖSKs akademi nästa säsong en timme tidigare.

De av Svensk Elitfotboll och ÖLFF gemensamt administrerade Ligacuperna för klasserna U19, U17 och U16 genomför sitt inledande gruppspel under november månad. Gruppspelet fungerar som kvalserie till den egentliga ligacupen som spelas nästa år. Gruppsegrarna från kvalspelet samt de bästa tvåorna går vidare till ett A-gruppspel nästa år. Övriga lag får spela B-gruppspel.

ÖS U19 som haft lite otur och hamnat i en trelagsserie börjar i morgon då de på bortaplan möter Karlstad BK. En match som de normalt bör kunna vinna utan alltför stora besvär. Men osvuret är ju bäst.

Till Karlstad skickar ÖSK följande Matchtrupp: Simon Gustavsson (mv), Martin Andersson (mv), Albin Zidaric, Lucas Parkedal Stenfelt, Edwin Lundqvist, Viktor Franssila, Martin Trinh, John Kakraba, Manne Ljunghaga, Carl Henning, Jonathan Aronsson, Adam Leijon, Adam Bark, Isac Eklöf, Viktor Walldén, Kevin Johansson, Odilon Sangwa och Dennis Koss.

Även om egentligen spelare födda år 1998 borde vara bortsorterade vid det här laget – de får ju inte vara med nästa år – tillåter faktiskt det inledande gruppspelet att maximalt fyra spelare som fyller 20 nästa år får vara med. Detta utnyttjar ÖSK till tre fjärdedelar genom att ha med Viktor Franssila, Viktor Walldén och Kevin Johansson i söndagens trupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.