Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/99: Brorsson till spanienläger

Det svenska P18-landslaget kommer att runda av säsongen med två matcher i Tordera norr om Barcelona. Förbundskapten Tomas Turesson har nominerat en trupp bestående av 18 spelare till matchsammandragningen. En av de uttagna är ÖSKs Arvid Brorsson.

På landskampsprogrammet står vänskapliga möten med Polen den 8 november och Finland två dagar senare.

SvFF: Matcher mot Polen och Finland


Landslagsfotboll inget för höstbarn.
Jag roade mig – eller vad man skall kalla det – även med att kolla födelsemånader för spelarna i landslagstruppen. Det inte helt förvånande resultatet blev följande:
Spelare födda jan – mars: 12
Spelare födda april – juni: 4
Spelare födda juli – september: 2
Spelare födda oktober – december 0.

Det här är en rätt vanlig bild för pojk- och juniorlandslagen. Man kan ju undra hur det kommer sig att inte fler födda under det andra halvåret har hunnit komma ikapp i artonårsåldern. Rent fysiskt borde de väl ha gjort det.

Men i de flesta fall är det förmodligen så, att det ändå är de spelare som är födda tidigt på året som ligger före. Detta eftersom de fått mest uppmärksamhet och plats i klubbarnas akademitrupper. Vilket i sin tur innebär genomgående bättre förutsättningar med mer kvalificerade tränare och tuffare matcher etc..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.