Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Franck på bänken i Norrköping

Gustaf Franck får debutera på ÖSKs A-lagsbänk, då laget möter IFK Norrköping i årets näst sista match.


ÖSKs ordinarie andremålvakt Anton Fagerström skadade sig i vaden under en träning i veckan. Något som innebär att U19-lagets målvakt Gustaf Franck får göra debut på en allsvensk ersättarbänk. Givetvis väldigt roligt för Gustaf som jobbat hårt säsongen igenom i U19 och till och ifrån i U21.

Nu är det väl så, att för att få komma ifråga för spel i allsvenskan måste man ha ett proffskontrakt. Något som mig veterligen Gustaf inte har haft. Han har precis som merparten av spelarna i ÖSKs U19-trupp varit registrerad hos Örebro SK FK och inte för ÖSK Elitfotboll AB.

För att kunna ge Gustaf en plats på bänken har det alltså varit nödvändigt att ge honom ett proffskontrakt – det kan man göra även utanför transferfönstren om en spelare inom föreningen går från amatörstatus till att bli professionell. Själva övergången mellan ÖSK Elitfotboll och Örebro SK FK verkar vara mer av en formalitet. Det steget kan man ta i princip när som helst och dessutom fram och tillbaka.

Rollen som tredjemålvakt hade Douglas Bjäresten förra året. Men han har varit knäskadad under större delen av det här året och var inte aktuell för matchen mot IFK Norrköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.