Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sötsur säsongsavslutning

ÖSK Söder Dam: DM-segrare 2017 (Fotot från lagets hemsida).


Inte sedan år 1998 har något annat lag än KIF Örebro vunnit damseniorernas distriktsmästerskap. Men i år var det äntligen dags. ÖSK Söder damer besegrade förhandsfavoriterna med klara 3-0. Två bonusstraffmål och Wilma Franssilas mål i andra halvlek avgjorde matchen till Söders fördel.

Om sanningen skall fram var nog förutsättningarna ovanligt positiva för en överraskningssegrare, då spelet om DM-titeln skulle avgöras. KIF Örebro med ett tränarbyte dagen före match och med ett antal spelare borta på olika landslagsläger hade knappast de mest idealiska förutsättningarna för matchen. Men ändå, med en damallsvensk trupp till sitt förfogande borde de väl ändå kunna vinna mot ett lag som just flyttats ner från div 1.

Det gjorde de nu inte. Trots ett tidvis massivt spelövertag (av KIF Örebros matchrapport att döma) kunde Söder hålla emot och förhindra det baklängesmål som hade kunnat få fart på deras målproduktion.

Söder, smart coachade av Niklas Christensson och Sandra Johansson, såg med hjälp uppoffrande insatser samt en högkaratig insats av Stina Koskilampi i Söders mål till att KIF Örebros fick lämna planen mållösa.

Ett perfekt slutresultat för ÖSK Söders damer efter en säsong som inte innehållit alltför många glädjeämnen. Ett resultat i par med det bästa laget presterat och i nivå med serievinsterna i div 2 och div 1 för några år sedan.

ÖSK Söder Dam: Christensson och Söder dam får avsluta med vinst
KIF Örebro: Adelisa Grabus tillbaka när KIF Örebro föll
NA: ÖSK söder tog DM-guldet – mardrömmen fortsätter för Kif Örebro
NA (Betalvägg): Avslutade med titel – nu slutar Christensson i ÖSK Söder

Matchfakta:
00. 1-0 Caroline Zandén (bonusstraff)
00. 2-0 Sara Sandberg (bonusstraff)
65. 3-0 Wilma Franssila

De 11 som startade: Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Amanda Hanna, Hannah Uhlan, Sara Sandberg, Anna Meijer, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emma Tivemo
På bänken satt: Hanna Persson och de tre ungdomarna Mathilda Olaisson, Olivia Rundberg och Vanessa Mujic

KIF matchtrupp såg väl inte helt oäven ut:
De 11 som startade: Nora Abolins (mv), Marie Hammarström Liljesson, Frida Svensson, Marina Peterson Engström (k), Lisa Dahlkvist, Hanne Gråhns, Izabella Hurtig, Elin Bengtsson, Freja Olofsson, Jenny Hjohlman och Emma Lindén
Ersättare: Emilia Andersson, Adelisa Grabus, Emelie Alfredsson och Alma Stridh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.