Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/99: Svensk seger, men Brorsson bänkad

Sveriges P18/99 landslag vann den första gruppspelsmatchen i den första EM-kvalgruppen mot Estland med 4-0. Arvid Brorsson började på bänken där han även satt kvar då matchen avslutades. I de här tävlingsmatcherna tillåts bara tre byten, så möjligheten att bli inbytt för att få lite speltid existerar knappt. Speciellt inte om man är mittback – en position man sällan byter spelare på om det inte är alldeles nödvändigt på grund av skada.

Jag blev lite förvånad över att se Arvid på bänken efter hans starka säsong med ÖSKs A-lag. Konkurrensen om mittbacksplatserna är dock hård. I gårdagens match spelade Anel Ahmedhodzic (Malmö FF -> Nottingham Forest) som hittills spelat 34 pojk- och ungdomslandskamper samt Josef Colley (Brommapojkarna -> Chelsea U23) som spelat 38. Mot dessa räcker Arvids 5 ungdomslandskamper inte så långt, hans starter i allsvenskan till trots.

Sverige fortsätter kvalturneringen med en match mot Moldavien på lördag. Arvid får väl hoppas att landslagskapten Tomas Turesson väljer att vila någon av mittbackarna med tanke på en förväntad tuff avslutningsmatch mot Italien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.