Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Kontraktet säkrat

ÖSK U17 säkrade igår fortsatt kontrakt och kan alltså lämna över spel i den högsta pojkallsvenska serien till 01:orna. Lördagsbesökarna från IFK Norrköping besegrades med 2-1 efter en match som spelmässigt dominerades av gästerna. Men det var hemmalaget som gjorde flesta mål och det är ju det som i slutändan räknas.

ÖSK fick en bra start på matchen. Efter att Norrköping i matchinledningen tryckt på ordentligt mot ÖSKs försvarsregioner tog ÖSK ledningen efter 20 miuters spel. Norrköpings målvakt kunde bara stå i vägen för ett riktigt kanonskott avlossat av Lukas Julher. Returen togs sedan påpassligt om hand av Malcolm Stolt som hade ett övergivet mål att placera bollen i.

Några minuter senare kan sedan ÖSK öka på till 2-0. Samuel Nielsen grundlurar en norrköpingsspelare ute på vänsterkanten. Samuel får gott om utrymme att avancera längs linjen och hans inlägg styrs sedan in av Odilon Sangwa med en konstspark vid första.

Norrköping kan sedan reducera till 2-1 i inledningen av andra halvlek. I en tilltrasslad situation trycks bollen för ett ögonblick över mållinjen. Domaren verkar inte ha haft möjlighet att se om bollen var inne, men linjeman är säker på sin sak och markerar för mål.

Resten av halvleken är sedan i princip en enda lång press mot ÖSKs försvarsområde. Ett hårt kämpande hemmalag kan dock freda sitt mål och säkre Simon Gustafsson i ÖSK-målet behöver faktiskt inte ingripa så många gånger. I allmänhet fanns det en ÖSK-fot eller någon annan kroppsdel som kunde blockera avsluten.

En gedigen insats av ÖSK som – om än något tursamt – säkrade kontraktet. Många bra insatser den här dagen. Jag fastnade främst för mittbacksparet Carl Henning och Sebastian Forsberg (-02), Lucas Parkedal med sina kraftfulla löpningar längs sidlinjen, Lukas Julhers tvåvägsspel och Karcus Kanto som spelfördelare mellan mittfält och ensamanfallaren Odilon Sangwa. Jonathan Forsberg, som jag knappt sett till det här året, byttes in i andra halvlek och gav välbehövlig stadga åt mittfältet.

Lagets hemsida: Matchreferat Örebro SK – IFK Norrköping

Matchfakta:
20. 1-0 Malcolm Stolt (målvaktsretur efter skott av Lukas Julher)
27. 2-0 Odilon Sangwa (Samuel Nielsen)
32. Varning Khaled Qasem
47. 2-1 Khaled Qasem

Laguppställning (4-4-1-1-): Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfelt, Sebastian Forsberg, Carl Henning, Manne Ljunghaga (72) – Malcolm Stolt (näsblod ut 55, in 72), Lukas Julher, Gabriel Yildiz (65), Samuel Nielsen (68) – Marcus Kanto (k) – Odilon Sangwa (74)

Ersättare: Martin Andersson (mv), Mattias Mannerstål (55), Jonathan Forsberg (65), Joel Andersson Segerlind (68), Abbubakar Abduwalli (74), Olle Brorsson,

Två matcher återstårnu bara för det här laget det här året innan det blir dags för det förberedande gruppspelet i ligacupen – fast då spelar man som juniorer i U19.

2017-10-08 14:00 U17 Allsvenskan Södra IFK Göteborg – Örebro SK FK
2017-10-14 16:00 U17 Allsvenskan Södra Örebro SK FK – Mjällby AIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.