Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Småskadat i ÖSK-truppen

NA:s Henrik Brändh har varit på Behrn Arena och kollat skadeläget. Ja, han var väl egentligen där fär att stämma av läget med Oscar Jansson efter kontraktsförlängningen och passade då även på att notera, att tre spelare inte deltog i den kollektiva träningen.

Alla tre märkta av holmgången i Uppsala.

Filip Rogic.
Rogic fick flera smällar under matchen. Värst var väl den knä-mot-knä sammanstötning som han själv var skyldig till.

Sebastian Ring.
Ring har ljumskkänningar. Ett problem man från ÖSKs sida är medvetna om. Därför var bytet med Valgardsson mer eller mindre inplanerat. Frågan var väl snarast när det skulle ske.

Nordin Gerzic.
Nordin har ont i en fot. Jag tyckte faktiskt att det gick rätt trögt för honom att springa innan han blev utbytt mot Sirius.

Däremot ingenting om Kennedy Igboananike som jag tyckte tog sig åt ljumskhållet vid hans byte i måndags.

Brändh tog även upp problemet med alla spelare som nu har två varningar och riskerar avstängning. Det gäller Brendan Hines-Ike, Oscar Jansson, Michael Almebäck, Nahir Besara, Kennedy Igboananike, Maic Sema, Logi Valgardsson, Martin Lorentzson och Filip Rogic.

Vad händer om alltför många av dem blir avstängda i samma match? Då tar vi in spelare från U17, svarar Kjäll.

Vän av ordning kanske undrar varför man inte i första hand tittar mot spelarna i U19. Att skriva över en spelare från ÖSK Fotboll till ÖSK Elitfotboll utanför transferfönstret är inga problem. Det får man göra om det rör sig om spelare från klubben. Men för de som är 18 eller 19 år måste en övergång till A-laget åtföljas av ett spelar(proffs-)kontrakt. Det är ÖSK uppenbarligen inte villiga att skriva för att säkra truppen för en enda match.

Spelare som är 17 kan man däremot ta över utan något kontraktskrav. Dessutom har ju Trinh och Bark redan kontrakt med klubben. Trinh tillhör för övrigt redan ÖSK Elitfotboll och behöver inte ens skrivas över.

NA (Betalvägg): ÖSK-hjälten Rogic missade träning: ”Har lite känning…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.