Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: DM-final i kväll

ÖSK P16 spelar i kväll DM-final. Motståndare är Karlslunds IF som fått hemmaplan i och med att matchen avgörs på Karlslunds Arena. Karlslund, som har ett starkt lag i åldersklassen, besegrade i sin semifinal BK Forward med 2-0. ÖSKs väg till finalen krävde en seger över IFK Kumla (4-1).

ÖSK U16 har under den här säsongen varit något av ett ”problembarn”. I seriespelet i SEF:s 16-årsserie har laget inte övertygat. Det innebar att ÖSK bara spelar B-slutspel i höst, medan både Karlslund och Forward kvalificerat sig för en A-slutspelsgrupp. Inför hösten har ÖSK dock fått in några nya spelare. Jag tyckte att de spelade riktigt bra i den gångna helgens vinstmatch mot FBK Karlstad (5-0).

En av anledningarna till att det inte gått så bra i år är att spelarna från fjolårets framgångsrika 15-årslag i år splittrats upp. Flera av dem har redan i år tagit ett åldersklass-steg uppåt och oftast representerat U17, samt vid vissa tillfällen faktiskt även U19. Inför DM-finalen har ÖSK (som vanligt) hämtat hem dessa spelare samt även spetsat truppen med en del spelare från ÖSK Ungdoms framgångsrika U15-trupp.

Karlslunds Arena har väl aldrig varit någon ”turarena” för ÖSKs ungdomslag. Jag har under årens lopp sett en hel del matcher i vilka hemmalaget överraskat och besegrat ett i alla fall på papperet starkare lag från ÖSK. Allt är alltså upplagt för en spännande DM-final i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.