Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom: Lagbyggare och utvecklingsstegar

ÖSK Ungdom som bedriver ungdomsverksamheten för ÖSKs grenföreningar tar nya grepp för att stärka verksamheten för de ungdomar som är medlemmar i föreningen.

Lagbyggare.
Tillsammans med SISU-idrottsutbildarna får ÖSK Ungdoms första lagbyggare just nu sin utbildning. Lagbyggaren är en ny roll inom föreningen och ingår i lagens ledarstab. ÖSK Ungdom ser Lagbyggarna som en viktig del av ledarstaben och lagbyggaren kommer vara med och påverka lagets planering för säsongen. Ibland kommer idrottsspecifik träning ersättas med aktiviteter för att till exempel stärka lagsammanhållningen.

Utvecklingsstegar.
I samband med revidering av föreningens spelarutbildningsplaner för de fyra idrotter som bedrivs inom föreningen introducerar ÖSK Ungdoms sex utvecklingsstegar. Ett systematiskt och progressionsinriktat arbetssätt för att öka kvalitén i spelarutbildningen. De gör detta för att stärka arbetet med att säkerställa att samtliga aktiva i ÖSK Ungdom ska få med sig denna utbildning, utöver den praktiska träningen. De sex olika utvecklingsstegarna innehåller utbildningar inom sex områden: laget, spelet, klubben, attityden, kosten och mentaliteten.

Mer om dessa satsningar kan man läsa på föreningens Facebook-sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.