Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Självmordsuppdrag i Vretstorp

ÖSKs DM-semifinal skall i kväll avgöras i Vretstorp. Efter förra veckans krafturladdning i Ervalla har ÖSK uppenbarligen bestämt sig för att överlåta avgörandet av den lokala fotbollsturneringen till de lokala fotbollslagen. Det blir alltså ett rent juniorlag som tar sig an Vretstorp på Fredriksbergs välansade gräsytor.

På sätt och vis tycker jag att det är ok, att man gör så. Det finns en liten prissumma i potten – jag har för mig att segrande lag kan inkassera 10.000 kronor. En summa som säkert kan lämna ett större positivt bidrag hos en lokal klubb än om den skulle försvinna bland miljonerna i ÖSKs redovisning.

DM-turneringen har hur som helst redan bidragit till att ÖSK fått en möjlighet att visa upp sig med spelare från A-truppen i fina matcher på Björk- resp. Lyckevallen.  Med bra väder, mycket folk och förhoppningsvis en hyfsad påfyllning i resp. klubbkassor. Bra så.

Jag tror alltså inte att ÖSKs juniorer har någon chans att vinna kvällens match. För att göra det krävs det minst fyra mål eller med marginalerna på sin sida tre mål, en hållen baklängesnolla samt vinst i en straffsparksläggning. Dessutom tror jag att Vretstorp nog själva göra ett eller annat mål själva. Killarna får inrikta sig på att försöka vinna själva matchen. Gör de det har de gjort det bra.

ÖSKs matchtrupp: Gustaf Franck (mv), Martin Andersson (mv), Lukas Hjort, Oscar Sandberg, Albin Zidaric, Martin Trinh, John Kakraba, Oliver Kåhed, Kevin Johansson, Isac Eklöf, Marcus Karlsson, Adam Bark, Adam Leijon, Ebrima Jaithe, Manne Ljunghaga (U17), Lukas Julher (U17), Abbubakar Abduwalli U17) och Aklam  Mutebi (U16).

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.