U19: Onödig förlust mot ÅFF

Gårdagens hemmamatch mot Åtvidaberg började riktigt bra. Redan i den 5:e minuten var ÖSK i ledningen efter det att Rodin Deprem, årets speciella målgörare, ökat på sin målskörd ytterligare. En väl avvägd öppnande passning från Isac Eklöf skapade chansen.

I halvtid stod det sedan 2-1 efter det att ÅFF:s aktive anfallare Daniel Arnesson-Malmström kommit fri från nästan halva plan. Offside var det nog många i ÖSK-laget som tyckte att det var. I alla fall tyckte man att det var värt en ordentlig diskussion med domare och linjeman efter det att halvtidsvilan förkunnats.

ÖSK hann dock med ett andra mål före halvtidsvilan. Målskytt Marcus Karlsson med några minuter kvar av halvleken. Ett hårt skott från en 45-gradersposition gick otagbart ribba in i närheten av närmsta krysset. Dessutom borde nog hemmalaget ha gjort några mål till. Rodin var fri med målvakten vid två tillfällen och Marcus Karlsson hade ett kanonskott i ribban för att nämna några chanser. Det såg dock ut som om ÖSK hade bra kontroll på skeendet på planen.

Bra kontroll är dock något som inte existerar i fotboll. Bra kontroll har man bara tills dess att man inte har det längre. I det här fallet var det gästerna som kom ut som ett betydligt mer motiverat lag och två gånger om lyckades sätta bollen i ÖSK- målet. Först på en målvaktsretur efter en frispark och sedan efter en klassisk snett-inåt-bakåt passning.

Efter Åtvidabergs ledningsmål och med en halvtimme kvar att spela tryckte hemmalaget på ordentligt i jakten på i första hand en kvittering. ÖSK hade svårt att få någon riktig struktur på sitt anfallsspel och det blev lite för många chansbollar fram mot anfallarna. Närmast en kvittering var nog Martin Trinh som bröt in efter en raid längs högerkanten. Hans skott tog i bortre stolpen och studsade lite oturligt ut på planen igen.

Åtvidabergs FF: U-19 tar tre pinnar borta mot Örebro

05. 1-0 Rodin Deprem (Isac Eklöf)
21. 1-1 Daniel Arnesson-Malmström