U17: Seger mot J-Södra.

Sebastian Forsberg (lagkapten i U15) gjorde ett jättebra jobb som mittback i U17.

ÖSK U17 tog vad som väl närmast skulle kunna kallas en sexpoängare då de på söndagseftermiddagen besegrade Jönköpings Södra med 2-1. En förlust hade placerat båda lagen på samma poäng över nedflyttningsstrecket – nu skiljer det i stället sex poäng mellan lagen (plus en betydligt bättre målskillnad).

ÖSK fick en flygande start på matchen. Redan efter fem minuter låg bollen i J-Södras mål. Nadir Ayeva utnyttjade ett missförstånd i motståndarnas försvar, kom ensam med målvakten som han rundade varpå han kunde placera bollen i mål. Det var en skänk från ovan, men även påpassligt av Nadde som inte gjorde något misstag när chansen väl dök upp.

Fortsättningen av halvleken blev rätt chansfattig. J-Södra skapade några chanser på ÖSKs vänsterkant, men deras inspel nåddes inte eller kunde blockeras. ÖSKs bästa uppstod chans när Nadir var på vippen att utnyttja ytterligare ett misstag i motståndarförsvaret. En bakåtnick fick inte den kraft den behövde, men ändå tillräckligt mycket kraft för att målvakten precis skulle hinna få tag i bollen.

Andra halvlek hann knappt börja innan ÖSK tvingas till ett oplanerat byte. Dennis Koss tvingas lämna planen med vad som från läktaren såg ut att vara en knäskada. Joel Andersson Segerlind tar hans plats centralt på mittfältet. Några minuter senare ökar ÖSK på sin ledning till 2-0 efter en läcker frispark direkt i mål av Marcus Kanto. Nadir Ayeva blir upphakad då han är på väg igenom och ÖSK får en frispark ca. en meter framför straffområdesgränsen. ”Han är högerfotad” ropar man från Jönköpingsbänken. Det hjälpte inte. Marcus slår den snyggt över muren och i mål vid ena stolpen – utom räckhåll för målvakten.

Några minuter senare är ÖSK ytterst nära att utöka ledningen till 3-1. Vänsterbacken William Björnsson skjuter ett riktigt hårt skott som tar i undersidan av ribban, men tyvärr landr bollen framför mållinjen. Ett några centimeter lägre skott hade givit mål.

Mot slutet av matchen ökade J-Södra trycket ordentligt och får med sig ett antal hörnor. Det blir lite rörigt vid några tillfällen, även om Helmer Andersson nickade bort de flesta. På övertid får gästerna slutligen in ett reduceringsmål – en bra träff från en position utanför straffområdet hittar in vid ena stolpen. Mycket närmare en kvittering kom de dock aldrig. Det var bara två övertidsminuter kvar och ÖSKarna kunde mer eller mindre spela av dessa utan några konstigheter.

Jag tycker, att ÖSK överlag gjorde en bra match med ett plus för det defensiva arbetet. Negativt var väl att laget inte skapade så många målchanser. Odilon Sangwa har ju gjort massvis med mål i de senaste matcherna, men den här gången satt han på bänkens nästan hela matchen på grund av att han varit sjuk.

En (som vanligt nykomponerad) backlinje skötte sig riktigt bra med duktige Sebastian Forsberg från U15 som ett utmärkt komplement till säkre lagkaptenen Helmer Andersson. Vänsterbacken William Björnsson har inte fått så mycket speltid tidigare, men skötte sig bra med mycket fart i benen. Dessutom var han ju väldigt nära att göra ett mål vid sin inbrytning med skott från vänsterkanten.

ÖSK U17: Matchreferat ÖSK – Jönköping Södra U17 Allsvenskan
J-Södra: Jämn match när U17 förlorade mot Örebro

05. 1-0 Nadir Ayeva
28. Varning Helmer Andersson
HT. Spelarbyte Aklam Mutebi ut, Samuel Nielsen in
51. Spelarbyte Dennis Koss av, Joel Andersson Segerlind in
54. 2-0 Marcus Kanto (frispark direkt i mål)
90+2 2-1 Fabian Falknäs

Laguppställning: Martin Andersson – Lucas Parkedal Stenfelt, Sebastian Forsberg (u15), Helmer Andersson (k), William Björnsson – Malcolm Stolt, Dennis Koss, Gabriel Yildiz, Aklam Mutebi – Marcus Kanto, Nadir Ayeva
Ersättare: Samuel Nielsen (HT), Joel Andersson Segerlind (51, U15), Odilon Sangwa (76), Jonathan Rasch (80), Johannes Hjulström (80), Niclas Bergmark (80, U15) och Hampuz Cederlind (mv, U15)