Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Assisterande: Blir det en ytterback?

ÖSK har på senare tid haft en viss dragning till ytterbackar på tränarpositionen. Efter det att Sixten Boström lämnat (han var väl mittfältare under sin karriär) tog den före detta ytterbacken Per-Ola Ljung över. Efter Ljung var det Alexander Axéns tur. Axén spelade väl såvitt jag vet även han som ytterback. Nu tränar Axel Kjäll laget med allsvenska meritar som ytterback ÖSK.

Bland tänkbara ersättare efter honom som assisterande finns det flera före detta ÖSKare, vilka även de spelat ytterback. Det behöver ju i och för sig inte vara en före detta spelare som tar jobbet, men det ligger ändå nära till hands om det finns någon lämplig.

 • Lokalt i Örebro tränar Samuel Wowoah sedan något eller rent av några år tillbaka Karlslunds IF. Han har såvitt jag vet gjort bra ifrån sig och Karlslund har i år gått sensationellt bra i div 2. Wowoah är rutinerad och har varit runt en fotbollsmässigt och kan säkert bidra med sina erfarenheter.
 • Ansvarig för Hammarbys U17-trupp är i nuläget Fredrik Samuelsson. Inte så mycket att komma med, men faktum är att han gjorde en tränarkarriär i Assysriska. Först som ansvarig för tipselitverksamheten, sedan var han assisterande och slutligen under en kortare tid även huvudansvarig. Det slutade i och för sig som det brukar i Assyriska, men det är sällan tränarens fel.
 • Anknytning till Assyriska har även en tredje potentiell kandidat. Joel Riddez började sin tränarkarriär som spelande assisterande tränare i IK Frej i Superettan. Även han drogs in i snurrigheterna i Assyriska. Under ett halvår var han både sportchef och assisterande tränare under Fredrik Samuelsson i klubben. Han fick givetvis som alla andra tränare i klubben sparken när resultaten inte ville infinna sig. Men det är sådant som man får räkna med i den klubben. I år har han varit verksam som huvudansvarig tränare för Djurgårdens lag i Damallsvenskan.

  Det finns alltså en del yngre tänkbara kandidater med ÖSK-bakgrund och erfarenheter som passar in på uppdraget. Det skall bli intressant att se om valet faller på någon av dem. Axel Kjäll har ju indikerat att någon slags lösning (tillfällig eller på längre sikt) helst bör vara klar tills nästa vecka.

  Både Riddez (2004-2007) och Samuelsson (2003-2007) var för övrigt samtida med Kjäll (2001-2005) som aktiva spelare i ÖSK. Fredrik Samuelsson spelade dessutom på samma position som Axel och de var väl konkurrenter om startplatsen som högerback.

  Joel var mycket populär bland ÖSKs supportrar och dessutom lagkapten under minst ett år. Fredrik Samuelsson fick inte lika många plus på sitt konto, men uppskattades i alla fall (av vissa) för sin inställning och vinnarskalle.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.