Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Dags för uppsamlingsheatet

Grundserien i U21-allsvenskan spelades klart för några veckor sedan. ÖSK slutade ohotat sist i serien. Nu, i det så kallade slutspelet, får de en möjlighet att putsa fasaden en smula. Motståndet i den här lilla miniserien kommer från AFC Eskilstuna och IK Sirius, som inte heller de lyckades så värst bra i grundserien.

I den här serien kommer de tre deltagande lagen att möta varandra hemma och borta – det blir alltså sammanlagt 4 matcher till innan U21-säsongen kan anses avslutad för den här gången.

Ja, vi har ju även senior-DM att ta hänsyn till. I den serien brukar ÖSK ställa upp med ett lag som har U21-karaktär över sig.

Den första matchen för ÖSKs del spelas i eftermiddag/kväll på Tunavallen i Eskilstuna. Det är alltså AFC Eskilstuna som står för motståndet. Med en trupp som säkert även innehåller spelare från deras samarbetsklubb div 2-laget Eskilstuna City.

ÖSK har som vanligt tillämpat Kajsa Warg-principen vid uttagningen av kvällens matchtrupp. Dvs.: Man tager vad man haver av tillgängliga spelare från A-truppen och fyller sedan på med spelare från företrädesvis U19.

Kvällens Matchtrupp.
Från A-truppen: Logi Valgardsson, Alfred Ajdarevic, Damien Plessis, Jonathan Lundberg, Petteri Forsell, Isaac Boye, Victor Sköld
Från U-trupp, äldre: Gustaf Franck (mv), Kevin Johansson, Oskar Sandberg, Viktor Franssila, Isac Eklöf, Albin Zidaric, Adam Leijon
Från U-trupp, yngre: Carl Henning, Gustav Leijon (mv)

Ett nytt namn i ÖSK-sammanhang är Gustav Leijon. Det är en sextonårig målvaktstalang från Motala som kommit till Örebro för att gå på Virginska och spela fotboll för ÖSK. Jag tror inte att han är släkt med sin namne Adam.

Kvällens match sparkas igång kl. 17:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.