Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Oavgjort igen (suck)

Josefine Zandén. Alltid på språng, alltid ett hot mot motståndarmålet.


Då ÖSK Söder och Orust FC möttes i våras slutade matchen oavgjord 1-1. Söder gjorde första målet genom Agnes Andersson och hemmalaget Orust kvitterade i andra halvlek. Ett hemmalag som var missnöjda över den klena poängskörden.

Idag möttes lagen igen och resultatet blev detsamma – om än med ombytta roller. Gästerna från Bohuslän tog ledningen i den 27:e minuten. Ett riktigt snyggt mål i och för sig. Inspel från kanten mot straffpunkten där en spelare mötte inspelet med en bredsidesvolley. Smack och så stod det 0-1.

Även om det var Orust som dominerade spelmässigt i första halvlek (av antalet hörnor att döma), så var det hemmalaget som hade de vassaste chanserna. Speciellt i matchinledningen och då halvleken var på väg att ta slut. Sara Sandberg hade med några minuter kvar ett skott i bortre stolpen och Josefine Zandén nickade minuten därefter utanför i ett bra läge vid bortre efter ett fint inlägg av Sara. Dessutom hade Anna Meijer tidigare haft en retur i mål som dock blev bortdömt för offside.

Amanda Nordenby tvingades byta i andra halvlek med en knäskada. Jag hoppas att det trots allt inte var så allvarligt.

Söder inledde andra halvlek aggressivt och dominerade sedan spelmässigt under stora delar av halvleken. Det dröjde ändå ända till den 70:e minuten innan Söder fick bollen i mål. Ett mål som dock inte godkändes av den inte helt förtroendegivande domaren. Bollen tog nämligen i ”hjulet” och studsade ut igen. Det hördes klart och tydligt på ”studsljudet”. Men domaren uppfattade tyvärr inte detta.

I den 73 tvingas Amanda Nordenby lämna planen efter vad som såg ut som en allvarlig knäskada. I hennes ställe tog Hanna Persson över i mittförsvaret bredvid Caroline Zandén. Några minuter senare kan så Söder äntligen få betalt för sin starka andra halvlek. Ett fint anfall som trion Emma Tivemo, Sara Sandberg och målskytten Josefine Zandén var delaktiga i avslutas av Josefine med ett skott som går stolpe, stolpe in.

Någon minut senare borde nog Josefine ha gjort ytterligare ett mål. Hon kom ensam mot mål efter en passning mellan mittbackarna. Kanske fick hon för mycket tid på sig att fundera var hon skulle placera bollen. Tyvärr kunde Orust målvakt avvärja skottet (när det väl kom) till hörna. Matchen avslutade med mycket kamp mellan två rätt trötta lag. Inget av dem hade dock energi nog att forcera in ett avgörande.

Det här var en match som Söder borde ha vunnit sett till antalet klara målchanser de skapade. Nu blev det inte så och de båda lagen har så att säga slarvat bort en poäng vardera genom att spela oavgjort i båda matcherna i stället för att vinna var sin. Söder kan i alla fall glädja sig över att de nu har tre matcher på raken utan förlust.

ÖSKs Tioårsförening uppvaktade i halvtidspausen med en check på 5.000 kronor till Söders damer.

Anne Meijer fick pris som Söders bästa spelare i matchen. Bra insatser även av hårt jobbande och nästan allestädes närvarande Wilma Franssila och Josefine Zandén. Samt givetvis som alltid av greppsäkra Stina Koskilampi i Söders mål.

ÖSK Söder Dam: Oavgjort mot Orust FC
Orust FC: Örebro SK – Orust FC 1-1 (0-1)

Matchfakta:
27. 0-1 Linda Marie Nilsson
60. Spelarbyte Söder Agnes Andersson (ut), Silvia Erkisi (in)
66. Spelarbyte Orust Hanna Oskarsson (ut), Cornelia Holmdahl (in)
68. Varning Sophie Pettersson (märklig)
73. Spelarbyte Söder Amanda Nordenby (ut), Hanna Persson (in)
78. 1-1 Josefine Zandén (Sara Sandberg)
88. Spelarbyte Orust Caroline Olsson (ut), Julia Stenman (in)

Laguppställning (4-1-4-1): Stina Koskilampi – Sophie Pettersson, Amanda Nordenby (73), Caroline Zandén (k), Olivia Puhls – Wilma Franssila – Anna Meijer, Josefine Zandén, Agnes Andersson (60), Sara Sandberg – Emma Tivemo
Ersättare: Silvia Erkisi (60), Hanna Persson (73), Vanessa Mujic och Emma Pettersson

Återstående seriematcher i år för ÖSK Söder Dam.

2017-09-02 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer IK Gauthiod – Örebro SK Söder
2017-09-10 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Töcksfors IF
2017-09-16 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer Skövde KIK – Örebro SK Söder
2017-09-23 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Rynninge IK
Oktober
2017-10-01 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Rävåsens IK Karlskoga – Örebro SK Söder

En för ÖSK Söder och bottenstriden viktig match spelas i morgon då Rynninge tar emot Ämtervik. En match som Rynninge behöver vinna för att halka efter för mycket. QBIK står över den här omgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.