Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra DM-onsdag för ÖSK

ÖSK-familjen hade igår tre lag igång i årets DM-turneringar. Glädjande att se, att alla tre kunde boka in en plats i årets DM-finaler.

F16.
ÖSK mötte Rynninge på Pettersbergs IP. Eftersom ÖSK Ungdom saknar ett 16-årslag blev det 15-åringarna som fick ta den här matchen. Det började inte så värst bra med två snabba mål av Rynninges duktiga och A-lagsmeriterade Moa Arlebo. För ÖSK var det trögare med målskyttet och först i matchens slutsked lossnade det. Jag antar att matchtiden bara var 80 minuter så Mathilda Olaissons vinstmål i den 80:e minuten kom verkligen i grevens tid.

I finalen kommer ÖSK att (som vanligt) få möta Adolfsbergs IK, som i sin semifinal besegrade Lillån efter straffar.

Matchfakta:
05. 1-0 Moa Arlebo
19. 2-0 Moa Arlebo
68. 2-1 Cornelia Fernsten
72. 2-2 Mathilda Olaisson
80. 2-3 Mathilda Olaisson

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Eila Wennerholm, Klara Kullberg, Erica Andersson, Sanna Lundström (k), Olivia Rundberg, Vanessa Mujic, Tilde Brunke, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Ema Ribic, Mathilda Olaisson, Fanny André, Tilda Ståhl, Mathilde Bjaaland och Alma Larsson.


Herr juniorer.
ÖSK var i Nora med ett starkt lag som väl i princip var identiskt med det lag som spelar i juniorallsvenskan. Hemmalaget hade inte mycket att sätta emot och ÖSK kunde boka in en seger med de så populära tennissiffrorna 6-0. Rodin Deprem gjorde (givtvis) mål, men hans målskytte överskuggades den här gången av Ebrima Jaithe som gjorde tre.

I finalen kommer ÖSK att få möta Karlslunds IF som besegrade Adolfsberg med 3-0 i sin semifinal. BK Forward hade märkligt nog inget lag anmält i klassen.

Matchfakta:
03. 0-1 Kevin Johansson
31. 0-2 Ebrima Jaiteh
37. 0-3 Rodin Deprem
40. 0-4 Ebrima Jaiteh
60. Varning Isac Eklöf
61. 0-5 Marcus Karlsson
71. 0-6 Ebrima Jaiteh

De elva som startade: Simon Gustafsson (mv), Martin Trinh, Oscar Sandberg, Albin Zidaric, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem, Adam Leijon, Isac Eklöf, Kevin Johansson (k), Marcus Karlsson och Viktor Franssila.
På bänken satt då: Martin Andersson (mv), Alex Hahne, John Kakraba, Edwin Lundkvist och Dennis Koss


P16.
Det äldre pojklaget spelade sin match i Kumla där de mötte IFK på Kumla IP. ÖSK kom med en stark trupp som även innehöll en del spelare från U15. Det blev programenligt en seger för de svartvita.

I finalen får ÖSK möta Karlslund som besegrade BK Forward med 2-0 i den andra semifinalen.

Matchfakta:
22. 0-1 Aklam Mutebi (straff)
46. 1-1 Jonathan Örnberg
54. 1-2 Jonathan Rasch
63. 1-3 Nadir Ayeva
79. 1-4 Alexius Vestlund Bergquist

Matchtrupp: Emil Olofsson (mv, U15), Olle Brorsson, Helmer Andersson (k), Marcus Kanto, Jonathan Rasch, Nadir Ayeva, Niclas Bergmark (U15), Algot Strömberg, Aklam Mutebi, Rasmus Gustavsson Engdahl (U15), Jacob Nilsson (mv), Adam Lindström, Sebastian Forsberg (U15), Herman Ragnarsson (U15), William Björnsson, Lucas Karlsson, Joel Andersson Segerlind (U15) och Alexius Vestlund Bergquist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.