DM: Skrällseger för ÖSK Söder Herr

ÖSK Söders herrar överraskade de flesta och förmodligen även sig själva, då de igår besegrade FK Bosna 92 Örebro i en av DM-turneringens kvartsfinaler. Bosna är trots allt ett div 3-lag och kom till matchen med vad som i alla fall på papperet såg ut som ett starkt lag.

Söder valde att ta sina straffar först inför den andra halvlekens början (smart val). De kunde gå till halvtidsvilan med ställningen 1-1 ledning efter det att Mohammed Ari (”Hama”) Ibrahim givit sitt lag en tidig ledning.

Av de tre bonusstraffarna laget hade slogs bara två i mål. Det räckte ändå, eftersom Bosna bara gjorde ett mål till under den andra halvleken.

I semifinalen kommer ÖSK Söder nu att få möta Patrick Walkers akademilag Scandinavian FC Örebro (div 4-ledarna). Lite oturligt får man väl säga att ÖSKs lag hamnade på den andra halvan. Annars hade det ju kunnat bli en ren ÖSK-semifinal. Nu får de sikta på ett finalmöte i stället, även om det kan bli svårt.

12. 1-0 Mohammed Ari Ibrahim Ibrahim
35. 1-1 Ademir Basic
46. 2-1 Zlatko Zindovic Straffmål
46. 3-1 Pontus Lövgren Straffmål