Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Axén kommer att lämna ÖSK

Alexander Axén har ett nytt vägval framför sig.

ÖSK informerade idag om att klubbens huvudtränare Alexander Axén kommer att lämna klubben då hans kontrakt går ut efter årets säsong.

Beskedet kommer väl inte direkt som någon överraskning. Axén har varit påtagligt diffus då frågan om en eventuell kontraktsförlängning kommit upp i olika sammanhang.

Beskedet kommer väl inte heller som någon överraskning för klubbens del. ÖSK skriver i vad som väl är ett pressmeddelande, att man kommit så pass långt i rekryteringsarbetet med att anställa hans efterträdare, att man hoppas att inom några veckor kunna presentera ett namn.
Detaljer återstår innan det kan presenteras och vi räknar med att det sker inom ett par veckor, säger ÖSKs VD Simon Åström.

Det här är alltså något man känt till så pass länge att man hunnit med att utvärdera ett antal kandidater och dessutom ta diskussioner/förhandlingar med en huvudkandidat.

Det framgår väl inte direkt av pressmeddelandet vem det är som sagt upp vem, men jag får intrycket av att det är Axén som har haft initiativet i frågan. Han vill väl gå vidare och pröva något nytt efter fem år i klubben.

Tråkigt givetvis, men säkert ändå det bästa sättet att avsluta på. Fem år är under alla omständigheter en lång tid att vara tränare för ett och samma lag. Bra också att se, att Axén kan lämna klubben vid en tidpunkt som han på sätt och vis själv valt och inte vid en tidpunkt som omständigheterna tvingat fram.

Det är även bra för ÖSK, som på så sätt fått tid och möjlighet att inventera vad man förväntar sig av näste tränare. Samt dessutom att förhoppningsvis redan nu kunna ha klart med den person som lever upp till klubbens kravprofil och kan ta över.

Fast man kan ju fundera över varför man släpper det här nyheten just nu. Man har ju vetat om ett tag att det skulle bli ett byte på tränarsidan och man hade säkert kunnat hålla på det ett tag till tills dess att man har klart med ersättaren. Fast ur Axén synvinkel ser det väl bättre ut att beskedet om ersättaren inte kommer samtidigt.

ÖSK: ÖSK och Alexander Axén går skilda vägar efter säsongen
NA: Alexander Axén lämnar ÖSK – förlänger inte kontraktet
Expressen: Axén väljer att lämna Örebro
NA (Betalvägg): Axén talar ut om beslutet: ”Vill träna något lag som har större chanser”
NA (Betalvägg): Sema om att Axén slutar i ÖSK
Fotbollskanalen: Axén lämnar ÖSK efter säsongen: ”Ett beslut som växt fram”
NA (Betalvägg): Oscar Jansson om att Axén lämnar.
NA (Betalvägg): ÖSK:s vd: ”Har en klar förstakandidat som vi hoppas presentera inom ett par veckor”
NA (Betalvägg): Bildspecial: Så här har NA-sporten följt Axén genom åren
Henrik Brändh (NA, Betalvägg): Naturligt att ÖSK vill ha förnyelse efter fem år med Axén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.