Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Vidare i DM

ÖSK Söders damer hade (precis som väntat) inga problem att avancera till semifinal i årets DM-turnering. Lagen från de lägre divisionerna har inte spelstyrka nog att utmana de mer etablerade lagen, trots bonusstraffar och matcher som bara pågår i 40 minuter. Slår man dessutom inte in alla sina straffar blir det givetvis ännu svårare.

I gårdagens första match besegrades Yxhults IK med 14-2. Hemmalaget (för det var de ju på Hällabrottets IP) fick bara in en av sina tre bonusstraffar. Men de gjorde faktiskt ett spelmål i matchinledningen till en ledning med 2-1. Men sedan rasade allt – helt enligt plan. Josefine Zandén hade en bra kväll i Hällabrottet. Hon gjorde nästan hälften av Söders mål – sex stycken för att vara exakt.

I gårdagens andra match var det Sörbygrannarna från Sturehov som stod för motståndet. Sturehov spelar i div 3 och hade alltså två straffar – av vilka de slog in en. Det blev deras enda mål i matchen som Söder vann med 5-1.

Helt planenligt blir det således ÖSK Söder, KIF Örebro och Rynninge IK som går vidare till semifinalerna. Det fjärde laget blir av allt att döma Sturehov som går vidare som bästa tvåa.

Lite mer om matcherna med bland annat målgörarna hittar man på Söderdamernas webbplats: Vidare i Eksjöhuscup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.