Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: DM-dags

ÖSK Söders damer ger sig i kväll in i årets DM-spel. Precis som på herrsidan börjar DM-turneringen med ett gruppspel som följs av en traditionell utslagningsturnering. Nu är det dock inte så många damlag som deltar i den här turneringen så man har valt att genomföra DM-spelet i en mininmal variant.

Det inledande gruppspelet genomförs i tre grupper med vardera 3 lag. Matchtiden är 2*20 minuter och hela gruppen spelas klar vid ett och samma tillfälle. De tre gruppsegrarna samt den bästa tvåan går sedan vidare till semifinaler.

I ÖSK Söders grupp ingår förutom det egna laget även Yxhults IK (div 4) och IK Sturehov (div 3). Precis som på herrsidan får laget från den lägre divisionen bonusstraffar. Med tanke på att speltiden i damernas matcher bara är sammanlagt 40 minuter får lagen från de högre divisionerna en tuffare uppgift att ta sig ikapp och förbi sina motståndare.

Till kvällens DM-matcher har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ebba Andersson (mv), Hanna Persson, Emma Pettersson -00, Emma Pettersson -99, Sara Sandberg, Wilma Franssila, Amanda Hanna, Matilda Olaisson, Vanessa Mujic, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Rundberg, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emma Tivemo.

ÖSK Söder Dam: Dags för Eksjöhus cup 2017

Kvällens matcher avgörs på Yxhults hemmaplan och spelschemat ser ut så här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.