Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Säker seger i Latorp

Latorp hade beslutat sig för att ta bonusstraffarna redan innan matchen drog igång. De första två satt som de skulle, den tredje slogs hårt i ribban, den fjärde tog Anton och det var plötsligt lite nerv i matchen redan innan den börjat på riktigt. Den femte straffen slogs tillräckligt hårt för att den skulle gå hela vägen trots att Anton fick bollkontakt.

Två snabba mål av Viktor Sköld gjorde ändå att gästande ÖSK snabbt fick ett hyfsat grepp om matchen på välansade Björkvallen. Sedan dröjde det ändå ända till halvlekens slut innan ÖSK var ikapp. Kvitteringen kom på en straff slagen av Petteri Forsell efter det att Isaac Boye blivit fälld (eller möjligen fallit). Minuten innan hade matchen kunnat få ett helt annat förlopp. Damien Plesssis som sista man halkade och bollen hamnade hos en helt fri Denis Gerzic. Dennes avslut kunde dock styras ut till hörna av Anton Fagerström. Mål där och det hade blivit en helt annan nerv i matchen. Men nu blev det inte mål.

ÖSK överraskade genom att inte göra några byten alls i pausen utan hela startelvan fick fortsatt förtroende. Det skulle sedan visa sig att ÖSK verkar ha varit ute efter en riktig genomkörare för spelarna från A-truppen. Det vara bara Petteri Forsell som fick gå av i förtid och han spelade 75 minuter. De två juniorerna som hade match i lördags ”behövde” bara spela en dryg timme innan de blev avbytta. Viktor Walldén, som byttes in tillsammans med Martin Trinh, drabbades tyvärr av vad som såg ut som en dragen baksida med fem minuter kvar. Han bandagerades och fick lov att hjälpas tillbaka till omklädningsrummet.

Lika snabb till ett mål som i den första halvleken var inte Viktor Sköld i den andra, men efter drygt 10 minuter var han tremålsskytt. Ett mål som betydde att ÖSK för första gången hade ledningen på sin sida. Minuten därefter ökade Isaac Boye efter flera misslyckade försök tidigare i matchen på till 5-3 och saken tycktes vara klar. Men ÖSK gick faktiskt ned sig en del efter det femta målet och Latorp fick lite mer att säga till om. Något som de kunde utnyttja genom att göra sitt fjärde mål och få lite nerv i matchen. Ett mål till och oavgjort vid full tid hade ju givit dem möjlighet att avgöra genom straffläggning.

Eventuella förhoppningar om straffläggning även vid slutet av matchen grusades dock av Filip Rogic som kunde göra ÖSKs sjätte mål. Innan matchen var över hade Alfred Ajdarevic fastställt slutresultatet 4-7.

Tack vare de snabba målen av Viktor Sköld i matchinledningen blev det aldrig riktigt någon nerv i den här matchen. Så som det kan bli om ÖSK inte kommer ikapp eller bara nästan ikapp fram till halvtidsvilan.

Av sommarfönstrets två nyförvärv imponerade Petteri Forsell med bra teknik och speluppfattning.

Isaac Boye hade det betydligt besvärligare och kändes väl inte som en färdig allsvensk spelare. Men ÖSK har ju sagt att han står på tillväxt.

Kul att se Patrik Haginge spela 90 entusiastiska minuter. Först som högerback och då Viktor Franssila byttes ut tog han över som mittback.

Filip Rogic spelade osm vanligt med en hundraprocentig energinivå. En ny uppgift för honom i dagens match var att gå ned mellan mittbackarna för att hämta boll och styra uppspelen. Något som Nordin normalt gör i A-laget.

Att Viktor Sköld gör tre mål kändes givetvis bra. Förhoppningsvis innebär det att årets måltorka är överstånden.

Alfred Ajdarevic, som jag ofta är rätt kritisk mot, skötte sig riktigt bra i den här matchen med en hel del fina instick och passningar i stället för ett till synes planlöst irrande med bollen.

Kul även att se Sebastian Lööw (högerback) och Sebastian Ternevid (högerbräddare), två före detta ungdomsspelare hos ÖSK – i Latorps matchställ. De skötte sig riktigt bra – båda två. Pontus Björkman skall också ha varit med, men honom lyckades jag aldrig spana in.

ÖSK går i och med segern vidare och möter i nästa omgång Ervalla, som för tillfället toppar div 5. Det blir alltså på Lyckevallen som kvartsfinalen kommer att avgöras.

ÖSK: ÖSK vidare till kvarten i Eksjöhus Cup
NA: Hattrick av Sköld – och mål av nyförvärven när ÖSK slog ut Latorp i cupen
ÖSK: ”Hagge” efter avancemanget i Eksjöhus Cup (video)
NA: Första målet nått för ÖSK-förvärvet Forsell
NA (Betalvägg): När Latorps IF mötte ÖSK: ”Alla människor älskar en underdog” (video)

Laguppställning: Anton Fagerström – Patrik Haginge (k), Viktor Franssila (63), Damien Plessis, Albin Zidaric (63) – Petteri Forsell (75), Jonathan Lundberg, Filip Rogic, Alfred Ajdarevic – Victor Sköld, Isaac Boye
Ersättare: Gustav Franck (mv), Martin Trinh (63), Viktor Walldén (in 63, ut 85)), Adam Bark (75), Isac Eklöf (85), Oskar Sandberg och Rodin Deprem.

Matchfakta:
00. 1-0 Martin Olsson (Bonusstraff)
00. 2-0 Sebastian Ternevid (Bonusstraff)
00. 3-0 Kevin Nilsson (Bonusstraff)
02. 3-1 Viktor Sköld
14. 3-2 Viktor SKöld (efter hörna)
44. 3-3 Petteri Forsell (straff efter fällning av Boye)
57. 4-3 Viktor Sköld (Petteri Forsell)
58. 5-3 Isaac Boye (Jonathan Lundberg)
72. 5-4 Linus Bernström
78. Varning Filip Rogic
80. 6-4 Filip Rogic (Alfred Ajdarevic)
84. 7-4 Alfred Ajdarevic (Adam Bark)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.