Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Årets match på Björkvallen


I kväll är det dags för ÖSK att ta steget in i årets DM-turnering. Latorps IF står för motståndet på Björkvallen. Latorp brukar kunna bjuda på perfekta yttre förhållanden med en fantastiskt fin fotbollsplan så deltagande ÖSKare har säkert något att se fram emot.

ÖSK har trots att klubben spelade allsvenskt i går fått ihop en rätt stark trupp. Det kan nog behövas. För att gå vidare kommer ÖSKarna med största säkerhet behöva göra minst fyra mål. Latorp, som spelar i div 4, har nämligen hela fem bonusstraffar av vilka de får räkna maximalt tre och tre av fem möjliga lär de säkert slå i mål. Jag skulle tippa att straffläggarna i laget haft extraträning på den detaljen under veckan som var.

ÖSK har kallat följande Matchtrupp: Anton Fagerström (mv), Gustav Franck (mv), Patrik Haginge, Damien Plessis, Petteri Forsell, Jonathan Lundberg, Filip Rogic, Alfred Ajdarevic, Victor Sköld, Isaac Boye, Viktor Franssila, Albin Zidaric, Martin Trinh, Oskar Sandberg, Viktor Walldén, Adam Bark, Rodin Deprem och Isac Eklöf.

DM-besöken i Latorp återkommer med jämna mellanrum. Bloggen kan påminna sig två. År 2006 var ÖSK där och spelade kvartsfinal. ÖSK vann matchen och om jag kommer ihåg rätt var det första (och kanske enda) gången som båda bröderna Jelecak (Mirza och Fedja) spelade tillsammans i samma lag. Dessutom har jag för mig att båda gjorde mål. ÖSK gick i alla fall vidare till semifinalen där de blev utslagna av Karlslund.

År 2010 var ÖSK där igen med ett rätt ungdomligt lag i vilket Eric Bassombeng väl egentligen av den ende etablerade A-truppspelaren. Då vann Latorp med 2-1. ÖSKs mål gjordes av Edwin Möller.

För segraren i kvällens match väntar ett besök på Lyckevallen i Ervalla.

Entréavgiften är 50 kronor och hemmaföreningen vill gärna se jämna pengar. Swish-betalning funkar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.