Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Efterlängtad hemmavinst

Tvåmålsskytten Josefine Zandén och Jonas Ask ser rätt glada ut efter lördagens seger. Den var efterlängtad.

ÖSK Söders damer kunde för första gången den här säsongen glädja sig över två vinster i rad. Båda gångerna med 2-1 och båda gångerna mot värmländska motståndare. Dagens match var en riktig sexpoängsmatch med gästerna från QBIK en poäng för Söder i tabellens nedre regioner. En väldigt viktig match för båda lagen med andra ord.

QBIK startade matchen bäst och hade på några minuter hunnit med att skapa några halvvassa chanser. Samtidigt såg de inte helt stabila ut i sitt försvarsspel och släppte till målchcnser för både Amanda Hanna och Sara Sandberg.

Efter 10 minuter fick hemmalaget bättre grepp om sina motståndare och var det bättre laget under resten av halvlreken. Betalning fick de i den 24 minuten genom Josefine Zandéns skott från straffområdesgränsen. Ett inspel från Agnes Andersson nådde en felvänd Josefiné som vände upp och sköt mer eller mindre i samma rörelse. QBIKs målvakt blev nog något överraskad av det snabba skottet och hann inte ner för att täcka skottet.

QBIK hade gått över till en 3-5-2 uppställning då den andra halvleken började. Något som det tog lite tid för hemmalaget att komma till rätta med. En kvart in i den andra halvleken lyckades också värmländskorna kvittera. En lång hörna nickas tillbaka in i gröten framför mål och där kan en av gästerna styra den över mållinjen.

I den 65 minuten blir det dags för Emma Tivemo att bytas in. Några minuter senare är Emma sedan i högsta grad inblandad i ÖSKs segermål. Hennes skott kan bara pareras av målvakten och returen slår sedan Josefine Zandén i mål ur en rätt snäv vinkel.

Därefter blir det en del nervpirr, speciellt när QBIK får fasta situationer där de varit farliga matchen igenom. Söder har å andra sidan några riktigt bra chanser att sätta spiken i kistan, bland annat är det bara stolpen som förhindrar att Josefine blir tremålsskytt.

På det hela taget en rättvis seger efter en bra laginsats där alla jobbade hårt för laget och för varandra. Dominerande insatser av systrarna Zandén. Stina Koskilampi var greppsäker i målet och en bra insats av orutinerade Emma Pettersson -00 som högerback från start. Kul även att se Olivia Rundberg bli inbytt och känna på seriespel i en viktig match.

ÖSK Söder Dam: Andra raka segern
QBIK: En snöplig uddamålsförlust

Matchfakta:
24. 1-0 Josefine Zandén (Agnes Andersson)
60. 1-1 Julia Wendel
65. Spelarbyte: Anna Meijer (ut), Emma Tivemo (in)
69. 2-1 Josefine Zandén (På retur efter skott av Emma Tivemo)
76. Spelarbyte: Emma (”Maggan”) Pettersson (ut), Olivia Rundberg (in)
88. Varning Amanda Hanna

Laguppställning: Stina Koskilampi – Emma (”Maggan”) Pettersson, Amanda Nordenby, Caroline Zandén (k), Olivia Puhls – Wilma Franssila – Amanda Hanna, Josefine Zandén, Agnes Andersson, Sara Sandberg – Anna Meijer
Ersättare: Ebba Andersson (mv), Emma Tivemo (65), Olivia Rundberg (76), Eila Wennerholm och Vanessa Mujic

Närmast på programmet för Söders damer står nu två DM -matcher mot Yxhult och Sturehov i en miniserie på onsdag. Helgen är sedan spelledig eftersom laget då egentligen skulle ha mött Skoghall som drog sig ur innan serien startade. Helgen därpå är det dags för en ny sexpoängsmatch på hemmaplan, när Orust FC kommer till Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.