Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Sexpoängsmatch på GPP IP


Efter att ha hämtat hem tre riktigt värdefulla poäng från Värmland förra veckan blir det på lördagen dags att göra om bedriften som hemmalag. Lördagsmotståndarna från QBIK befinner sig i en nästan lika utsatt position som Söders damer. De ligger en poäng före Söder och har en något bättre målskillnad. Mellan lagen hittar man Orust FC – om det kan vara någon tröst, vilket är tveksamt.

QBIK är nykomlingar i serien eftersom de förra året spelade i Elitettan. Normalt borde de väl därför vara med och kriga i toppen kan man tycka. Men laget går igenom en besvärlig generationsväxling och har inte förmått hävda sig speciellt bra. Nu på slutet har de dock visat lite muskler. Främst då genom att besegra dåvarande serieledarna från Rävåsen i den första höstmatchen. I sin senaste match fick de sedan i en målrik match se sig besegrade av Rössö med 3-4 efter att ha tappat en 3-2 ledning med en halvtimme kvar att spela.

På lite längre sikt går det stadigt utför klubben som ursprungligen är en utbrytning från Karlstad BK. För 10 år sedan spelade de i Damallsvenskan och har bland sina föredettingar ett så pass etablerat namn som Anja Mittag. Men det var som sagt då det.

Söder har aviserat en matchtrupp med två vakta platser. Jag antar att de hålls öppna förutifall KIF Örebro släpper någon eller båda av Emmorna Östlund och/eller Lindén för den här matchen.

Tillägg 170812.: Nej det blir inga lån från KIF Örebro i den här matchen. De två lediga platserna tas i stället av Eila Wennerholm och Olivia Rundberg.

ÖSK Söder Dam: E18-derby på lördag

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ebba Andersson (mv), Emma Pettersson (-00), Vakant, Sara Sandberg, Wilma Franssila, Amanda Hanna, Vakant, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emma Tivemo


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.