Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK avslutar mot Norrköping

ÖSK avslutar U21-Allsvenskans grundserie i kväll med en hemmamatch mot IFK Norrköping. Inget av de två lagen har något att vinna eller förlora på utgången av matchen.

ÖSK, som inte verkar ta matcher i den här serien på särskilt stort allvar (som serie betraktat) utan som en träningsmöjlighet för de spelare som råkar vara tillgängliga (i bästa fall) eller ett onödigt störningsmoment för A- och U-trupp (i värsta fall). ÖSK ligger tvärsist i tabellen och det är alldeles för sent att göra något åt den saken.

Motståndarna från Norrköping däremot brukar ta U21 ”på allvar” och satsar alltid på att nå A-slutspelsgruppen och helst även till det faktiska finalspelet. I år har de redan kvalat in för A-slutspelet och har alltså ingenting att spela för egentligen. För ÖSKs del blir det under alla omständigheter B-slutspel mot lag från Superettan.

Den här matchen verkar passa bra för att lufta några av de spelare från A-truppen, som fått begränsat med speltid av en eller annan anledning. Komplettering som vanligt med spelare från U-trupperna.

ÖSK har aviserat följande laguppställning för kvällens match:

Startelva:

Målvakt: Anton Fagerström
Försvar: Martin Trinh, Damien Plessis, Oskar Sandberg, Sebastian Ring,
Mittfält: Jonathan Lundberg, Filip Rogic, Gustaf Norlin (Provspelare från Lidköpings FK), Alfred Ajdarevic
Anfall: Isaac Boye, Victor Sköld
Avbytare: Gustaf Franck (mv), Isac Eklöf, Kevin Johansson, Adam Bark, Rodin Deprem och Ebrima Jaiteh.

Kommentarer: Som vanligt i de här sammanhangen ser det rätt provisoriskt ut.
Backlinje. Plessis, som ”spelvägrat” de två senaste gångerna U21 haft match, är uppsatt som mittback – en position han var tänkt för de han togs in till ÖSK, men som Axén förklarat att han inte längre passar för. Till sin hjälp får han Oscar Sandberg som normalt spelar ytterback.
Mittfält. Jonathan  Lundberg, som i de senaste U21-matcherna tagit plats som central mittfältare fast han är anfallare, har den här gången fått flytta ut till kanten. Förmodligen för att man skall kunna ge plats åt provspelande Gustaf Norlin från Lidköping.
Anfall. Här har vi faktiskt två anfallare som spelar som anfallare. Kanske lite väl lika i sin spelstil.
Avbytarbänk. Det man mest slås av är frånvaron av defensiva alternativ.  Det finns ingen dedikerad försvarsspelare att byta in.

Beträffande Gustaf Norlin som provspelar så rör det sig om en 20-årig mittfältare utan några egentliga meriter. På Lidköpings webbplats kommenterar Daniel Nordmark uttagningen på följande sätt:

”Roligt för Gustaf att kunna få den här möjligheten. Gustaf är en spelare som flugit under radarn länge och som denna säsongen vuxit ut till en av våra viktigaste spelare. Nu får han möjlighet att visa upp sej i ÖSKs tröja och få nya erfarenheter”.

Här rör det sig alltså knappast om en spelare som ÖSK är intresserade av att ta in i laget utan om ett sätt att motivera Nordmark att hålla ögon och öron öppna för att bevaka ÖSKs intressen.


IFK Norrköpings laguppställning: Aslak Falch (A) – Alfons Sampsted (A), Andreas Hadenius (A), Marcus Falk Olander (A), Anton Hallstensson (Sylvia) 45’/Gustav Forsgren (Sylvia) 45′ – Simon Skrabb (A), Filip Dagerstål (A), Filip Johansson Bahar (Sylvia), Arnór Sigurdsson (A) – Pontus Almqvist (Sylvia), Antonios Badhke (Sylvia) 45’/Linus Brunzell (Sylvia) 45′
Anm. IFK Norrköping har ingen U19-trupp. I stället fortsätter en del av de yngre spelarna i samarbetsklubben IF Sylvia (div 2). Antingen som ”listspelare” eller efter en regelrätt övergång. De flesta av spelarna från Sylvia i den här laguppställningen är förmodligen 19-20 år gamla.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.