Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust, men ändå en bra match.

Rodin Deprem visade på nytt vilken målform han är i år. Mot BP gjorde han sitt 20 mål i pojkallsvenskan. Bilden är från torsdagens A-lagsträning.

ÖSK U19 mötte igår kväll serieledarna från Brommapojkarna i en kvällsmatch på Behrn Arena. Att gästerna, hittills obesegrade i juniorallsvenskan, skulle bli en svår nöt att knäcka visste vi på förhand. BP med sin omfattande ungdoms- och akademiverksamhet ställer alltid upp med starka lag.

ÖSK kom till spel med sin försiktiga 4-1-4-1 uppställning med Isac Eklöf i balansrollen och Ebrima Jaithe som spets. Trots – eller kanske på grund av – den lite defensiva uppställningen, dominerade BP spelmässigt under den första halvleken. Deras press så fort ÖSK hade bollen omöjliggjorde längre anfall för ÖSK, samtidigt som de ofta vann tillbaka bollen högt upp på plan (sett ur deras synvinkel).

Inledningsmålet kom redan efter knappa 10 minuter. ÖSK misslyckades med att rensa bort bollen efter en hörna och på den kvarblivna bollen får en brommapojke bra träff. Ett lågt och hårt markskott som Gustaf Franck inte kan hindra från att passera mållinjen. BP dominerar första spelet under den första halvleken och ÖSK har svårt att ens komma till avslutslägen. Något inspel framför mål som ingen träffar – mer var det väl inte.

Inför andra halvlek väljer Paul Munster en något offensivare uppställning – 4-4-1-1 skulle man väl kunna kalla den med Ebrima Jaithe som länk mellan mittfält och anfall. Dessutom byts Adam Bark in på Martin Trinhs bekostnad. Bara efter någon minut är ÖSK nära en kvittering. Rodin Deprem kommer nästan ensam med BP:s målvakt och har i princip bara att placera bollen i mål, då en försvarare glidtacklar bort bollen framför fötterna på honom.

Tio minuter in i halvleken får Rodin en gyllene chans att utjämna. Ett inspel från Ibo parallellt med mållinjen når Rodin, som befinner sig i favoritpositionen någon meter framför mål vid bortre. Av någon underlig anledning misslyckas han dock med avslutet och skottet går över. Några minuter senare utökar i stället BP till 2-0. Ett inspel från kanten halvvägs in på ÖSKs planhalva når en fri (och lång) spelare vid ÖSKs bortre. Denne kan obehindrad nicka in gästernas andra mål.

Trots bakslaget med mål nr 2 fortsätter ÖSK faktiskt att pressa. Laget går ner på en 3-5-2 uppställning med Isac Eklöf som vänster mittback. Det blir bitvis lite Hawai över spelet. ÖSK har tagit över det offensiva initiativet, men BP ser alltid farliga ut i sina motanfall.

Med en kvart kvar kommer till slut ett mål för hemmalaget. Ebrima Jaithe (?) när Rodin med en krossboll ute på ÖSKs vänsterkant. Rodin kan avancera och från några meters håll sätter han skottet högt vid närmsta. Ett mycket svårare mål att göra än den chans han tidigare missade. Men det är väl på sätt och vis lättare om man kan driva bollen själv i stället för att få träff på en boll som plötsligt dyker upp framför fötterna.

ÖSK pressar sedan på ordentligt och det är till och med så att det blir oroligt på BP-bänken. Bästa chansen i slutminuterna har dock BP när Gustaf i ÖSK-målet kommer på mellanhand. Skottet mot ett till synes tillspillogivet mål kan dock i sista stund avvärjas av Viktor Franssila.

Det blev som sagt förlust, men jag tycker ändå inte att ÖSK behöver skämmas för sin insats i den här matchen. Mot slutet var man nära flera gånger att få in en kvitteringsboll. Bra insatser i hemmalaget av bland annat Gustaf Franck, Viktor Franssila, Isac Eklöf, Viktor Walldén och Rodin Deprem. När det gäller motståndarna så var de nog det bästa motståndarlaget i serien jag sett på Behrn Arena den här säsongen.

Brommapojkarna: U19 segrar i svår bortamatch.

Matchfakta.
09. 0-1 Sebastian Ungman Backlund
57. 0-2 Markos Issa
68. Varning Ebrima Jaithe
76. 1-2 Rodin Deprem (Ebrima Jaithe?)
78. Varning Viktor Franssila

Laguppställning (4-1-4-1): Gustaf Franck – Martin Trinh (HT), Oliver Kåhed, Viktor Franssila, Oscar Sandberg (63) – Isac Eklöf – Viktor Walldén (78), Rodin Deprem, Kevin Johansson, Marcus Karlsson, -Ebrima Jaiteh
Avbytare: Martin Andersson (mv), Adam Bark (HT), Nadir Ayeva (63), Adam Leijon (78), John Kakraba, Jonathan Aronsson och Lukas HjortÅterstående matcher under augusti månad.

2017-08-12 16:00 U19 Allsvenskan Norra Vasalunds IF – Örebro SK FK
2017-08-19 13:00 U19 Allsvenskan Norra Hammarby IF FF – Örebro SK FK
2017-08-23 18:30 JDM Herrar Nora BK – Örebro SK FK
2017-08-27 12:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – IFK Lidingö FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.