Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Idag lottas Svenska Cupen

Omgång 1 av Svenska Cupen slutspelades igår. Bland de lag som väntade till den allra sista dagen var Örebro Syrianska, som tyvärr fick se sig besegrade av Karlstads BK efter förlängning och straffar. Det blir alltså bara ÖSK från örebrodistriktet som deltar i omgång två.

Årets cuplottning är fri men med begränsningen att de deltagande lagen har delats upp i en nordlig och en sydlig grupp. Förmodligen för att hålla nere resekostnaderna. Som vanligt gäller att det blir lagen från de lägre divisionerna som får hemmamatch.

I den nordliga gruppen ingår följande lag från Allsvenskan och Superettan: AIK, Athletic Eskilstuna, Djurgården, GIF Sundsvall, Hammarby, IFK Norrköping, IK Sirius FK, Örebro, Östersund, Dalkurd, Degerfors IF, Gefle IF FF, IF Brommapojkarna, IK Frej Täby, Syrianska FC och Åtvidabergs FF.

Ovanstående lag kommer att tilldelas ett av följande lag som motståndare: Härnösands FF (2), Bollnäs GIF (2), Gamla Upsala SK (2), Sollentuna FF (1), Vasalunds IF (1), Arameisk-Syrianska IF (1), Tullinge TP (4), Torstorps IF (3), IFK Aspudden-Tellus (2), Värmbols FC (2), Karlstad BK (2), Enskede IK (1), Akropolis IF (1), IK Brage (2), Piteå IF (2) och Carlstad United (1).

Jag har angivit respektive lags divisionstillhörighet för lagen från de lägre serierna. Det finns en hel del lag från div 2 samt ett från vardera div 3 resp. 4 (Bra jobbat).

För ÖSKs del vore väl matcher mot Brage, Värmbol eller något av Karlstadslagen välkommet. Kul vore det givetvis även med div 3-laget Torstorp som hör hemma i Finspång. Mardrömsmotståndaren med tanke på resan är utan tvekan Piteå.

Lottningen sker kl. 13:00 och sänds live i Fotbollskanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.