Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Bromma

Det blev precis som befarat en förlust då ÖSK igår var i Stockholm för en match i den så kallade U21-allsvenskan. ÖSK åkte dit med en blandad trupp bestående av främst yngre spelare. Brommapojkarna ställde upp med en startuppställning som till hälften bestod av spelare från deras A-trupp och övriga från deras duktiga U19-lag. Så det var väl egentligen aldrig någon frågan om hur det skulle gå.

Det är den här typen av laguppställningar som får mig att fundera på om U21-serien egentligen fyller något direkt behov för ÖSK i dagsläget. Från A-lagshåll verkar man i allmänhet vara obenägen att ”släppa till” några spelare. Deltagande i en U21-match förrycker A-lagets träningsschema både på matchdagen och förmodligen även dagen efter på grund av återhämtningsbehoven. Med den antalsmässigt begränsade trupp som ÖSK har att arbeta med finns det inte utrymme att låta A-truppspelarna delta i U21-matcherna speciellt många gånger per säsong.

Matchen igår slutade med hemmaseger med siffrorna 4-1. Sett till förutsättningarna kan man väl nästan säga att det var ett ”rätt bra” resultat. ÖSK höll oavgjort i halvtid efter ett nickmål av Adam Leijon, men kunde inte stå emot under den andra halvleken. Inget att säga om det.

Brommapojkarna: U21 ÖSK – BP

Matchfakta:
29. 1-0 Samuel Svenlén
38. 1-1 Adam Leijon
54. 2-1 Marko Nikolic
58. Varning Odilon Sangwa
64. 3-1 Luca Gerbino Polo Nickmål
82. 4-1 Fadhi Daud

ÖSK startade med följande 11 spelare: Simon Gustafsson (mv), Oscar Sandberg, Juan Camacho (inlånad amerikan), John Quintanilla (inlånad amerikan), Aklam Mutebi, Viktor Walldén (k), Adam Bark, John Kakraba, Ebrima Jaiteh, Jonathan Aronsson, Adam Leijon.
På bänken satt: Lukas Julher, Nadir Ayeva, Samuel Nielsen, Odilon Sangwa, Oliver Kåhed och Jonas Bohlin (mv).

De två amerikanerna tillhör PSC-akademin och är för tillfället i Sverige för provspel. De skall/har bland annat provspela med Karlslund. Det är möjligt att de på något sätt även spelat med Scandinavian FC i div 4. Det rör sig alltså inte om provspelare för ÖSKs del utan om ett sätt att täppa till mittbacksluckan i gårdagens trupp.

Målvaktssidan i akademiverksamheten verkar för tillfället vara rätt ansträngd. Simon Gustafsson har i och med gårdagens match den senaste veckan stått i mål för både U17, U19 och U21. På gårdagens bänk satt truppens målvaktstränare Jonas Bohlin som reserv. En uppgift han inte är helt obekant med efter att ha haft en liknande position i Degerfors under ett antal år.

För U21-laget återstår nu en match i grundserien. Den spelas nästa måndag då IFK Norrköping kommer till Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.