Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Djursholm i höstens första hemmamatch

Det blev tyvärr förlust mot FC Djursholm då ÖSK U19 gjorde sin första seriematch under höstsäsongen. Gästerna dominerade stort under den första halvleken och det var bara en inspirerad insats av Simon Gustafsson i ÖSKs mål som kunde hålla siffrorna nere. Hemmalaget hade förvisso även de några chanser och borde med lite bättre bollträff ha gjort något mål, men halvtidsledningen för Djursholm var det ändå inget att säga något om.

ÖSK kom sedan ut och gjorde en betydligt bättre andra halvlek. Efter dryga timmen avlöste målen varandra då ÖSK två gånger om utjämnade gästernas ledning. Först genom Kevin Johansson som fick fram en fot vid första stolpen på Oliver Kåheds inspel och sedan Rodin Deprem som förvaltade Adam Barks djupledspassning längs vänsterkanten på bästa sätt. Rodin sprang sig fri och ur rätt snäv vinkel trädde han in bollen vid bortre.

Efter den andra kvittering gick båda lagen för vinst. Tyvärr var det Djursholm som lyckades bäst och fick in det sista och avgörande målet.

Sett till Djursholms överlägsenhet i den första halvleken så kan man nog tycka att segern var rättvis. I andra halvlek var det en annan matchbild och jag kan nog tycka att ÖSK borde ha kunnat knipa en poäng.

Bäst för dagen i ÖSK var målvakten Simon Gustafsson. Viktor Franssila var stabil i backlinjen. Kevin Johansson drev på bra på mittfältet. Rodin Deprem som ensamanfallare hade svårt att sätta sin prägel på matchen – mest beroende på att han var alldeles för ensam under stora delar av matchen.

Det var ovanligt stor rotation på plan och bänk med spelare som gick både av och på igen. Jag antar att detta berodde på att man inte ville göra belastningen för tung för de spelare som var med i U21-matchen på onsdagen.

Matchfakta:
13. 0-1 Jesper Hagman
65. 1-1 Kevin Johansson (Oliver Kåhed)
66. 1-2 Benjamin Sönmez
68. 2-2 Rodin Deprem (Adam Bark)
81. 2-3 Jimmi Brewitz
90. Utvisning FC Djursholm Ousmane Diawara

Laguppställning (4-1-4-1): Simon Gustafsson – Martin Trinh (84), Viktor Franssila, Oliver Kåhed, Oscar Sandberg (ut 33, in 69) – Jonathan Aronsson (ut 29, in 72) – Viktor Walldén, Kevin Johansson (k), Marcus Karlsson (72), Adam Bark (83) – Rodin Deprem
Avbytare: Gustaf Franck (mv), John Kakraba (in 29, ut 66), Lukas Hjort (in 33, ut 69, in 84), Ebrima Jaiteh (66), Adam Leijon (83) och Edwin Lundkvist.
Anm. En del strul med matchklockan gör att tidsangivelserna inte är hundraprocentiga den här gången.


Höstsäsongen fortsätter på följande sätt för ÖSK U19.

2017-08-04 19:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – IF Brommapojkarna
2017-08-12 16:00 U19 Allsvenskan Norra Vasalunds IF – Örebro SK FK
2017-08-19 13:00 U19 Allsvenskan Norra Hammarby IF FF – Örebro SK FK
2017-08-23 18:30 JDM Herrar Nora BK – Örebro SK FK
2017-08-27 12:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – IFK Lidingö FK

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.