Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Plessis fick löpträna

NA har forskat lite djupare beträffande varför Damien Plessis inte deltog i U21-matchen mot Lidköping (och Djurgården). Resultatet av frånvaron blev, enligt tidningen, att Plessis fick löpträna på egen hand istället för att träna med boll och lagkamrater dagen därpå. En klassisk bestraffningsåtgärd, även om Alexander Axén inte vill vidgå att det handlar om en bestraffning. Utan att direkt kunna förklara varför han lät Plessis springa i stället för att delta i den kollektiva träningen.

Jag hade trott/hoppats på att Plessis frånvaro från de två U21-matcherna berodde på att han var på väg att lämna ÖSK och att det därför inte var någon större idé att låta honom vara med på de här matcherna. Men så verkar det inte vara. Det förekommer ju till och ifrån, att spelare tycker att de är för bra för att nedlåta sig till att spela med U21-laget. Här verkar vi ha ytterligare ett sådant fall.

Att Axén statuerar exempel och håller Plessis utanför den kollektiva träningen kan väl inte tolkas på något annat sätt än att förhållandet mellan tränare och spelare inte är så värst bra. Axén bekräftar ju även i intervjun med tidningen, att han trots skadan på Michael Almebäck inte ser Plessis som ett alternativt i backlinjen.

Enligt NA, har Plessis ett ettårskontrakt med ett vidhängande optionsår. Det här med optioner är alltid lite lurigt beroende på vem som har optionsrättigheterna och hur dessa villkor ser ut. Om det är så att ÖSK har möjlighet att avsluta kontraktet efter den här säsongen är det säkert minst lika bra, att de försöker komma överens med Plessis redan nu om villkoren för att i förtid avsluta tiden hos ÖSK.

Fortsättning lär följa.

NA (Betalvägg): Plessis vägrade spela – fick löpträna på egen hand: ”Ingen bestraffning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.