Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: ÖSK testar finsk spelare

ÖSK skriver på sin webbplats, att de har finske Petteri Forsell på provträning under några dagar. Den offensive mittfältaren kommer närmast från en misslyckat övergång från Miedz Legnica (polska andranivån) till Cracovia Krakau (högsta polska ligan). Det finns lite olika uppgifter om vad som låg bakom den misslyckade övergången. Enligt Forsell ville en ny tränare inte ha honom. Enligt polska uppgifter ansåg man honom vara för otränad.

Det kan ju ligga en del bakom båda dessa påståenden. Han ser ju inte direkt slimmad ut på en del foton av honom. Enligt hans tidigare lagkamrat och förre ÖSKaren Tommy Wirtanen, som Svartvitt varit i kontakt med, så är det dock inte några problem med hans fitness.

Forsell har som sagt spelat i IFK Mariehamn där det gick så pass bra för honom, att han värvades till turkiska Bursa Spor. Där gick det dock inte något vidare utan han lånades tillbaka till Mariehamn igen. Det andra utlandsförsöket tog honom till Miedz Legnica där han lyckades så pass bra att han nästan kunde ta steget till Cracovia Krakau i den högsta polska ligan.

Nu är han i Örebro för att försöka ta en plats på ÖSKs mittfält. Det handlar väl inte om ett ”klassiskt provspel” utan mer om att båda parterna vill bekanta sig med varandra.

ÖSK: Petteri Forsell provtränar med ÖSK
NA (Betalvägg): Landslagsmeriterad mittfältare provtränar med ÖSK: ”Offensiv spelare”
Svartvitt: Petteri Forsell provspelar med Örebro SK
Svartvitt: Petteri Forsell: ”Axén vet vilken spelare jag är”
FotbollDirekt: Var nära övergång till AIK – nu testar landslagsmannen med Örebro
NA (Betalvägg): ÖSK-provspelaren anmälde sin förra klubb till Fifa: ”Ringer runt och säger att jag är en dålig människa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.