Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Lidköping

ÖSKs U21-lag möter i kväll Lidköpings FK i en träningsmatch. Det hör väl inte direkt till vanligheterna att ÖSK luftar ett lag utanför U21-allsvenskans spelschema. ÖSKs nästa U21-match spelas dock inte förrän den 8 augusti, skriver ÖSK på sin webbplats, och därför har man lagt in en träningsmatch. I det officiella spelschemat för U21 finns det i och för sig även en match mot BP, som skall spelas den 1 augusti, men den kan ju vara flyttad, även om information om flytten inte nått fram till SvFF:s webbplats än.

I ÖSKs A-trupp finns det i år faktiskt en hel del spelare som behöver speltid och en sådan här match ger dem det. För ”komplementspelarna” från U19-tuppen ligger matchen däremot inte så bra. De skall nämligen ta emot Djursholm i juniorallsvenskan redan i övermorgon (fredag). Det blir lite tight tidsmässigt. Axel Kjäll – eller vem det nu blir som coachar laget i kväll – får alltså försöka balansera belastningen så att det inte blir för mycket för vare sig A- eller U-spelarna.

Lidköping kommer med en trupp som förmodligen innehåller Daniel Nordmark, numera spelande sportchef i klubben, samt Hampus Lundgren som var med några år i ÖSKs akademiverksamhet, men som förra året återvände till hemstaden. Kvar i Örebro är Lukas Hjort som säkert känner flera av spelarna i Lidköping – han kommer ju därifrån.

ÖSK har kallat följande Matchtrupp till i kväll: Anton Fagerström, Sebastian Ring, Arvid Brorsson, Filip Rogic, Damien Plessis, Divine Naah, Ferhad Ayaz, Isaac Boye, Oliver Kåhed, Oskar Sandberg, Viktor Franssila, Martin Trinh, Viktor Walldén, Kevin Johansson, Jonathan Aronsson, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem och Lukas Hjort.

Intressant att titta på i kväll:

 • Får Plessis spela mittback eller på mittfältet?
 • På vilken position spelar man Devine Naah? Kan nog ge en hint om vilken man tycker är hans bästa position.
 • Provspelaren Isaac Boye såg inte helt oäven ut då han spelade med U21 mot Djurgården. Men det kommer nog att krävas ett eller annat mål av honom för att han skall intressera ÖSK.
 • Detsamma gäller juniorallsvenskans målkung Rodin Deprem – mot ett div 2-lag borde han väl kunna hitta målet några gånger. Fast han kanske inte får så mycket speltid med tanke på den kommande matchen mot Djursholm.

  Matchen, som börjar kl. 19:30, finns inte med på ÖLFF:s sammanställning över dagens matcher.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.