Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Somi vill byta klubb

FotbollTransfers.com skrev häromdagen att Östersunds vänsterkantsspelare Gabriel Somi vill lämna sin klubb i förtid. Somi, med ett kontrakt som går ut efter säsongen, tycker att han fått för lite speltid och ser sig om efter möjligheten att byta klubb redan under sommaren. Enligt Somi finns det intresse från Turkiet och Vitryssland (!). Inga drömdestinationer direkt, anser nog de flesta. Samtidigt låter han förstå, att han givetvis är intresserad av att fortsätta i någon annan allsvensk klubb.

Somi är från Kumla och spelade tre år i Örebro Syrianska innan han värvades av Syrianska FC som han tillhörde under fyra år. År 2016 blev Östersund hans nya klubbadress. För jämtlänningarna har han inte varit en givet startspelare men ändå startat rätt ofta – nästan i varannan match. Antingen som vänsterback eller som vänsterkantsspelare.

Jag kan inte låta bli att fundera på om inte Somi skulle kunna vara ett alternativ för ÖSKs del. Han passar ju rätt väl in i ÖSKs önskeprofil. Alltså en spelare med lokal profil som inte riktigt platsar i en klubb som är bättre än ÖSK. Lämpligen värvad med ett halvt år kvar på sitt kontrakt – det blir billigast så. Jag kommer ihåg honom från hans tid i Örebro Syrianska som en snabb och följsam ytterback som även hade en del offensiva kvaliteter. Jag tror till och med att han provspelade med ÖSK vid ett tillfälle. Lite klen kanske, men det bör han ha jobbat bort vid det här laget. (Han fyller 26 i år).

När det gäller ytterbacksplatserna är det i högsta grad oklart vad ÖSK tänker göra. Tre av de fyra dedikerade ytterbackarna har utgående kontrakt (Haginge, Lorentzson och Valgardsson) och ÖSK har tidigare deklarerat att de vill se mer av dem innan de går in i eventuella förhandlingar om kontraktsförlängning.

Fotbolltransfers.com: Gabriel Somi kan lämna Östersund: ”Finns utländskt intresse”

Gabriel Somi (Statistik från SvFF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.