Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup 2017 – Dag 4

Gruppspelen avslutade igår och idag har A- och B-slutspelen påbörjats. Flickor F14 var det enda av ÖSKs tre lag som gick till ett A-slutspel, men de är nu utslagna. ÖSK P15 och P17 gick båda till B-slutspel och de är fortfarande kvar i tävlingen.

ÖSK P17.
Laget hade en möjlighet att ta sig till A-final genom att besegra brasilianska Osasco FC i sin sista match i gruppen. Det gick nu inte – brassarna vann med knappast möjliga marginal (1-0) och ÖSK hamnade därmed i B-slutspelet.

Som den näst bästa trean kunde ÖSK stå över åttondelsfinalen och gick direkt till kvarten. I denna besegrade de Skonto FC från Riga i Lettland med 2-0. Målen gjordes av Lukas Julher och Dennis Koss. Helmer Andersson kunde dessutom ”fira” sin landslagsuttagning med ett gult kort redan efter 4 sekunder (om man skall tro på cupens matchrapportering).

ÖSK U17 är alltså vidare till B-semifinalen i vilken de får möta Djurgården. I den andra semifinalen möts J-Södra och Elfsborg.


ÖSK P15.
ÖSK U15 fick en tung start med två förluster den första speldagen. Tidagssegern mot Mjällby följdes sedan upp med en oavgjord onsdagsmatch mot Ängelholm (3-3). Några målgörare från den matchen har jag inte sett till.

Idag gick sedan ÖSK in i B-slutspelet med mycket bättre resultat. Först besegrades Vasalund med 7-0 (Målen gjordes av Sam Khalili (2), Jash Narshi (2), Niklas Eriksson Bergmark (2) och Herman Ragnarsson).

Därefter följde en match mot seriebekantingarna från Dalkurd som ÖSK vann med 5-1 (Målgörare: Noel Milleskog, Sebastian Forsberg, Theodore Hessel och Viktor Berseus. Femte målgöraren okänd).

I B-semifinalen möter ÖSK IK Sirius. I den andra semifinalen möts BK Forward och Örgryte IS, så det kan alltså bli en ren Örebrouppgörelse i B-finalen.


F14.
Flicklaget gick fram som en slåttermaskin i gruppspelet och besegrade på onsdagen Östansbo IF med 4-0 (Cornelia Karlsson (2), Julia Johansson och Anna Sandberg).

I sextondelen idag mötte de norrköpingsklubben Lindö FF som besegrades med 3-0 (Cornelia Karlsson alla 3).

I åttondelen mötte de sedan tyvärr en slåttermaskin som gick åt andra hållet. Lerums IS vann den matchen med 6-0.


Därmed var det färdigspelat för flickorna. Pojklagen fortsätter som sagt i morgon med B-semifinaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.