Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tränarbyte i IFK Göteborg?

Göteborgs-Posten anger i kväll, att ett tränarbyte kan vara på gång i IFK Göteborg. ÖSK-krossen i den första halvleken i den senaste matchen skulle I så fall vara den droppe som fick bägaren att svämma över. Klubben har idag haft ett (sedan tidigare inplanerat) styrelsemöte och då skall frågan ha diskuterats.

Hur ett tränarbyte i så fall kommer att påverka IFKs prestation i söndagens returmatch är förstås oklart. Ibland tar sig spelarna i kragen i den här typen av situationer och presterar faktskt bättre. Ibland blir det en tids förvirring innan en ny tränare fått fäste för sina idéer. Vi kan kanske hoppas på det sistnämnde om det nu är så att Lennartsson får gå.

För egen del tycker jag att det nog är fel att sparka Lennartsson i den här situationen. Han samt den övriga tränarstaben har bara ett halv år kvar på sina kontrakt. Eftersom det här året väl ändå får anses som förlorat för IFK Göteborgs del borde det väl varit bättre att spela av säsongen för att sedan kunna se över tränarsituationen i lugn och ro.

Göteborgs-Posten: Lennartssons dagar räknade: ”Något kommer hända”
GT: Mötet om Lennartssons framtid


Tillägg. 170718:
Ingen rök utan eld. Idag meddelar IFK Göteborg att Jörgen Lennartsson inte längre är klubbens tränare. Hans ansvar har tagits över av assisterande tränaren Alf Westerberg.

IFK Göteborg: Alf ersätter Jörgen
Göteborgs-Posten: Lennartsson får sparken efter fiaskosäsongen

Westerberg är en rutinerad tränare som bland annat haft huvudansvaret för Trelleborg FF och Kalmar FF. Han har även varit assisterande i Malmö FF. Till Göteborg kom han år 2013 som ansvarig för U19-truppen. En uppgift som väl egentligen låg under vad man kunde förvänta sig för en person med hans erfarenhetsbakgrund. År 2015 blev han sedan assisterande till Jörgen Lennartsson.

Jag tror inte att vi kan förvänta oss några större förändringar i IFK Göteborgs sätt att spela med den nya tränaren. Lennartsson och Westerberg var nog rätt samkörda har jag en känsla av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.