Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

FotbollDirekt: ÖSK ser på Karlslundstalang

FotbollDirekt skriver idag, att både IFK Norrköping och Örebro SK är intresserade av Karlslunds 18-årige talang Jake Larsson. Vem som tipsat FotbollDirekt framgår (givetvis) inte, men det borde väl vara någon som haft som avsikt att höja intresset för spelaren.

Om det finns något sådant intresse från ÖSKs sida är tveksamt, även om man givetvis gärna tar in honom i sin juniorverksamhet. Klubben har inte så värst mycket att erbjuda en 18-årig div 2-spelare som vill framåt i karriären. Spel i U19- och U21-serierna finns givetvis på programmet, men frågan är om det är ett bättre alternativ än att spela med Karlslund i div 2. Jag tror inte det.

Steget från akademin till A-truppen blir sedan väldigt, väldigt stort. Talangverksamheten i de allsvenska klubbarna riskerar allt som oftast att bli något av en återvändsgränd. För att fortsätta sin utveckling behöver en talang speltid vecka ut och vecka in. Inte att i bästa fall att få en möjlighet att sitta på en allsvenska avbytarbänk och hoppas att få hoppa in några minuter på slutet om någon av de ordinarie spelarna skadar sig eller blir för trött.

Om Larsson vill ta sig vidare från Karlslund är det bästa nog att gå till en klubb på en nivå som mer eller mindre garanterar honom speltid. En klubb i superettan är givetvis det bästa, men även en bra div 1-klubb fungerar nog bra. Jacob Rinne, Sebastian Ring och Daniel Björnqvist är exempel på att detta kan vara en bra väg. Givetvis kan ÖSK ta in honom och sedan låna ut honom, men det är inte en väg som klubben använder sig av särskilt ofta. Det kostar pengar och de vill klubben hellre lägga på mer etablerade spelare (antar jag).

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Norrköping och ÖSK tittar på 18-årig anfallstalang
NA (Betalvägg): Karlslund bekräftar allsvenskt intresse för talangen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.