Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Västerhavstorsk

Efter två hyfsade insatser med vinst mot Rynninge och en som det brukar heta hedersam förlust mot serieledarna från Rävåsen var det igår dags för den andra i trion av matcher mot seriens topplag. På programmet stod/står i tur och ordning Rävåsen, Rössö och Lidköping. En matchsvit i vilken jag ser allt i poängväg för ÖSK Söder som en välkommen bonus – bättre är inte laget för närvarande.

Tyvärr blev besöket i Uddevalla något av ett bottennapp när söderdamerna gick på en rejäl mina Rimnersvallen. (Förlåt metaforerna.) En tung förlust med 5-0 efter det att laget till synes kollapsade de sista 10 minuterna med tre insläppta mål av vilka ett dessutom var självförvållat. Ett rättvist resultat om än några mål för stort rent målmässigt, tyckte man hos Söder efter matchen.

Positivt att ta med sig från lördagen är att Söder Dam i alla fall inte blev nollade av Rössö över två matcher – varken poängmässigt eller målmässigt eftersom hemmamötet slutade 1-1. Dessutom att Rynninge tappade två poäng i slutet av sin match mot Orust som kvitterade i den 85:e. Rynninge är alltså fortfarande en poäng efter i tabellen.ÖSK Söder Dam: Uddevalla i sommarvärmen…
IK Rössö: Referat: IK Rössö Uddevalla – Örebro SK Söder

Matchfakta.
04. Spelarbyte Rössö: Malin Kristiansson (ut), Ellen Alström (in)
09. Spelarbyte Söder: Sophie Pettersson (ut), Emma Pettersson (in)
31. 1-0 Vilma Odengard
HT. Spelarbyte Söder: Anna Meijer (ut), Agnes Andersson (in)
54. Spelarbyte Rössö: Mathilda Eljas (ut), Fanny Ahlén (in)
70. 2-0 Jennica Johansson
70. Spelarbyte Söder: Linnéa Wetterberg (ut), Joline Jakobsson (in)
81. 3-0 Sofia Olsson
83. Spelarbyte Rössö: Jennica Johansson (ut), Anni Mattsson (in)
86. 4-0 Sofia Olsson
88. 5-0 Självmål

Laguppställning: Stina Koskilampi – Sophie Pettersson (9), Emma Östlund (KIF-lån), Caroline Zandén (k), Olivia Puhls – Silvia Erkisi, Wilma Franssila, Josefine Zandén – Anna Meijer (HT), Linnéa Wetterberg (70), Sara Sandberg
Ersättare: Ebba Andersson (mv), Emma Pettersson (9), Agnes Andersson (HT), Joline Jakobsson (70)

Söderdamerna tar nu sommarledigt. Nästa match i serien spelas på GPP IP den 1:a augusti, då Lidköping kommer på besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.