Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Derby eller ej – tre poäng att spela om


ÖSK Söders damer kommer direkt från örebroderbyt mot Rynninge förra veckan. Bortavinst på G-vallen trots att hemmalaget tyckte att de var bättre. Det är sådant som värmer ett fotbollshjärta. (Om sanningen skall fram var nog RIK det bättre laget under stora delar av matchen, men gör man inte mål trots att man tycker att man är bättre jobbar man i motvind).

Ikväll är det dags för ett nytt derby (sort of). På något sätt känns matcherna mot lagen från andra sidan Kilsbergen inte som riktiga derbyn med undantag för Det Stora Länsderbyt mellan ÖSK och Degerfors. Det är väl så att för att den riktiga derbykänslan skall infinna sig så skall man ha bra koll på båda lagen. Men fotbollsutbytet med klubbarna vid Möckeln har varit rätt begränsat för Örebros damlag. Tidigare i olika serier och allt det där.

Kvällens motståndare från Rävåsen har överraskat de flesta och tagit ledningen i div 1 Norra Götaland före försäsongsfavoriterna från Lidköping och uppstickarna från Skövde. Till Örebro kommer de för att hämta hem ytterligare tre poäng och därigenom konsolidera sin ledningen i tabelltoppen.

Det är väl i första hand två saker som bidragit till att Rävåsen lyckats så bra i år. Dels så är det svårt att göra mål på dem – bara 9 insläppte på 9 matcher talar sitt tydliga språk. Dels har de i amerikanskan Jade Flory seriens absolut bästa målskytt med 18 mål på de nio matcherna. Visserligen var fyra av dem på straff, men ändå.För ÖSK Söders damer blir det här den första matchen i en ruskig matchsvit där de i tur och ordning kommer att få möta tre av seriens topp-fyra lag. Första Rävåsen hemma, sedan Rössö borta och sedan Lidköping på hemmaplan. Ett tufft matchschema så eventuella poäng från de tre matcherna får nog i första hand ses som bonuspoäng.

Till kvällens match har följande Matchtrupp kallats: Stina Koskilampi (mv), Ebba Andersson (mv), Hanna Persson, Emma Pettersson -00, Sara Sandberg, Wilma Franssila, Amanda Hanna, Silvia Erkisi, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Linnea Wetterberg, Josefine Zandén och Caroline Zandén (k).

ÖSK Söder Dam: Länsderby på agendan
Rävåsens IK: Inför bortamatchen mot ÖSK Söder
Karlskoga-Kuriren/NWT: Tropp: ”Ska ha tre poäng”Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.