Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Skön seger i örebroderbyt

Örebroderbyt på Grenadjärvallen mellan Rynninge IK och ÖSK Söder slutade med seger för gästerna från Ekäng. Slutresultatet 4-1 till Söder var i och för sig lite väl smickrande, men det är så det kan gå i fotboll när inte haspeln är på (eller vad det nu kan bero på). Efter en jämn förstahalvlek och en inledning i den andra med hemmalaget i förarsätet punkterade Wilma Franssila matchen till Söders fördel. Rynninge jagade sedan kvittering och blev ”så klart” straffade för det av ett ovanligt effektivt Söder.

Den i det närmaste obligatoriska straffen mot Söderdamerna kom tidigt i den här matchen. Redan efter 20 minuter fick nämligen hemmalaget chansen att ta ledningen efter det att Caroline Zandén gått lite väl hårt åt Rynninges anfallsstjärna Sarah Michael i ÖSKs straffområde. Michael tog straffen själv och placerade den vid ena stolpen. Stina Koskilampi gick åt rätt håll, men hann inte ner.

Det där var väl inte direkt den matchinledning Söder hade hoppats på, men skam den som ger sig (så lätt). Lite drygt 10 minuter senare var det utjämnat. Josefine Zandén vann en löpduell mot Rynninges blixtvärvade (från KIF Örebro) målvakt Fanny Nordström. Josefine var först på bollen och kunde runda målvakten som hamnat på mellanhand för att sedan rulla bollen i mål vid bortre.

I andra halvlek var det hemmalaget som startade bäst och de skapade en hel del tryck mot mot Söders mål, men i målområdet var det Stina Koskilampi som regerade. Totalt omutlig den här kvällen, så när som på den där välplacerade straffen. Även om Rynninge förde spelet på Söders planhalva var Söder inte alls ofarliga i sina motattacker. Det var också en sådan som så småningom gav Söder ledningen. Wilma Franssila frispelades av Anna Meier på högerkanten. Wilma skar in mot mål, såg för ett ögonblick ut att få en lite för dålig vinkel, men lite ”tursamt” misslyckades Rynninge målvakt med sin benparad och bollen rullade över mållinjen.

Efter att ha hamnat i underläge försökte (givetvis) Rynninge trycka på mot Söders mål, vilket öppnade gav Söder fina möjligheter till motangrepp. Sara Sandberg som tagit en mer central roll efter det att Emma Tivemo bytts in frispelades två gånger om av Emma och såg plötsligt ut som den säkra målgörare hon var för några år sedan. Kanske är det på den positionen hon skall spela i fortsättningen – i alla fall om det finns någon som kan ge henne de rätta insticken bakom backlinjen.

Glädjen och lättnaden efter segern gick det inte att ta miste på. Söder svarade för en riktigt stark laginsats i en tuff match mot sina lokalrivaler. Det smällde rätt ordentligt i närkamperna titt som tätt och det var Söder som smällde bäst – helt klart väldigt motiverade.

Ett som vanligt nykomponerat mittbackslås (den här gången med Caroline Zandén och Hanna Persson) tog ner Sarah Michael och var inte rädda att gå in i närkampsspel mot den nigerianska före detta landslagsspelaren. Silvia Erkisi ankrade mittfältet på ett bra sätt medan Josefine Zandén och Wilma Franssila täckte av stora delar av planen. Sara Sandberg såg pigg ut matchen igenom och hotade rejält när hon kom in centralt. Även om det givetvis var målen som gav poängen, tycker jag att matchens stora vinnare var det bakre försvaret med en säker Stina Koskilampi och med en alert och högmotiverad försvarslinje framför henne.

Kvällens publiksiffra (179) imponerade också.


Foto: ÖSK Söder Dam/ Cassandra Söder.

ÖSK Söder Dam: Derbyvinst
NA (Betalvägg): Efter ordkriget – ÖSK Söder gick segrande ur sexpoängsderbyt
Rynninge IK: Derby som rann iväg

Matchfakta:
21. 1-0 Sarah Michael
33. 1-1 Josefine Zandén
55. Spelarbyte Sophie Pettersson (ut), Amanda Hanna (in)
66. 1-2 Wilma Franssila (Anna Meier)
66. Spelarbyte Agnes Andersson (ut), Emma Tivemo (in)
73. 1-3 Sara Sandberg (Emma Tivemo)
87. 1-4 Sara Sandberg (Emma Tivemo)

Laguppställning:


Ersättare: Ebba Andersson (mv), Amanda Hanna (55), Emma Tivemo (66), Emma Pettersson (-00) och Vanessa Mujic.



Av våren återstår nu två matcher för ÖSK Söders damer. Sommaren infinner sig sedan efter västkustbesöket den 1 juli.

2017-06-26 19:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Rävåsens IK Karlskoga
2017-07-01 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer IK Rössö Uddevalla – Örebro SK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.