Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Skövde var för bra (den här gången)

Ett effektivt Skövde straffade ÖSK Söder hårt i eftermiddagens match på Grönpepparparken. En viss hjälp hade de dessutom av ett offensivt uppställt hemmalag, som ofta lämnade gott om utrymme för Skövdes offensiva spelare.

Trots ett klart underläge i halvtid fanns det tillräckligt mycket positivt att ta med sig ut till andra halvlek för att man skulle kunna hoppas på en målmässigt jämnare halvlek efter halvtidssnacket. De förhoppningarna kom dock snabbt på skam efter det att Skövde fått in fyran innan halvleken knappt ens hunnit påbörjas. Där gick Tåget med Söder kvar på perrongen.

Resten av matchen kom mest av allt att handla om hur många ytterligare mål Skövde skulle kunna göra och om Söder skulle kunna få in något tröstmål. Gästerna fick in två till med domarhjälp (straffspark) och från Söder (snygg bakåtnicktouch mot bortre). Söder fick till slut sin tröst genom Caroline Zandéns säkert slagna straff. Assisten får väl gå till Emma Tivemo som blev bryskt fälld i straffområdet.

Dagens mest otursförföljda var nog Sophie Pettersson som var tillbaka från sin avstängning, men bara fick spela en halvtimme innan hon tvingades av med en befarad hjärnskakning. Hennes ersättare Hanna Persson hann sedan även hon bytas ut, fast för hennes del verkade det ”bara” handla om kramp..

Inte så mycket att säga om resultatet egentligen. Skövde spelar en rak fotboll utan onödiga krusiduller och deras fysiskt överlägsna spelare hade övertaget i de flesta närkamper. De hade stor nytta av sina tre amerikanskor, vilka snart skall ha spelat klart. Efter sommaruppehållet verkar det bli ett lite mindre slagkraftigt lag som Skövde kan ställa på benen.

Söder spelade som sagt bitvis rätt bra, men det var för klent framför mål de gånger de kom så långt. I första halvlek hade de trots allt en handfull chanser – i andra var de inte lika många. Nu får laget bryta ihop och sedan ladda om inför det viktiga örebroderbyt mot Rynninge på fredag.

I seriens toppmöte besegrade Rävåsen på bortaplan Lidköping med 4-2. Rynninge var i Uddevalla och fick där stryk av Rössö med 3-2.

NA: ÖSK Söder fast i botten efter storförlust: ”Så jäkla irriterad”
Skaraborgs Läns Allehanda: Skövde KIK var numret större i Örebro
ÖSK Söder Dam: Förlust mot Skövde KIK

Matchfakta:
07. 0-1 Rylee Baisden
27. 0-2 Rylee Baisden
30. 0-3 Nicole Haimes
30. Spelarbyte: Sophie Pettersson (ut), Hanna Persson (in)
46. 0-4 Nicole Haimes
59. Spelarbyte: Sara Sandberg (ut), Anna Meijer (in)
64. 0-5 Rylee Baisden (straff)
67. Varning Anna Meijer
69. Spelarbyte Skövde: Matilda Andersson (ut), Karin Kronberg (in)
76. Spelarbyte: Hanna Persson (ut) Amanda Hanna (in)
78. Varning Skövde: Olivia Sandahl
80. Spelarbyte Skövde: Alicia Ask (ut) Nicole Haimes (in)
80. 1-5 Caroline Zandén (straff)
86. Spelarbyte: Amanda Yammine (ut), Emma Jonsson (in)
86. 1-6 Amanda Johansson (självmål)

Laguppställning: Ebba Andersson -Sophie Pettersson, Amanda Nordenby, Caroline Zandén (k), Olivia Puhls – övriga: Sara Sandberg, Wilma Franssila, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Josefine Zandén, Emma Tivemo
Ersättare: Hanna Persson (in 30, ut 76), Anna Meijer (59), Amanda Hanna (76), Linnéa Wetterberg
Anm. Jag blir aldrig riktig klok på hur Söder Dam disponerar sina mittfältare och anfallare. Detta spelar dock mindre roll eftersom de verkar byta position med varandra nästan hela tiden.

Söders damer har tre matcher kvar innan det blir dags att ta sommarlov.

2017-06-16 19:00 Div 1 Norra Götaland, damer Rynninge IK – Örebro SK Söder
2017-06-26 19:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Rävåsens IK Karlskoga
Juli
2017-07-01 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer IK Rössö Uddevalla – Örebro SK Söder

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.